7. Kohtelias eräänlainen kyllä, mutta ikäänkuin puheenaihetta vaihtaen:

"Tottakai! Onko sinulla kypärä ja ajoasu matkassa, voin viedä sinut ajelulle". Ajelun jälkeen täytyy vain toivoa, että toinen on niin fiksu, että ymmärtää ettei kannata kysyä uudelleen. Jollei, siirrytään seuraavaan kohtaan.

6. Mekaaninen vika huolettaa

Tällöin - mikäli et suoraan halua siirtyä myöhempiin kohtiin, vaan kyse on (yleensä) vaimon sukulaisesta, jota on pakko sietää jatkossakin - voit suoraan myöntyä pyyntöön, mutta todeta, että pyörässä on mekaaninen vika, joka sinun täytyy korjata ensin. Jos olitte jo lenkillä, ja toinen ihmettelee, niin voit aina tietysti todeta, että, "menihän se hyvin, kun ei tarvinnut käyttää etujarrua, se kun tuppaa hirttämään vauhdista kiinni".

Siltä varalta, että kysyjä muistaa puolen vuoden kuluttua kinuta asiaa uudelleen, niin kannattaa lukea myös seuraavat vastaukset, opetella ne ulkoa ja sisäistää ne. Oma tulkinta on aina uskottavampi kuin paperinmakuinen sanatarkka lainaus.

5. Kiire:

"Nyt ei valitettavasti käy, sillä joudun lähtemään tästä juuri nyt, sopisiko sinulle ehkä ensi viikolla"? Tätä ei sitten kannata käyttää, jos olet juuri ehtinyt kertomaan, että on mahtavaa olla lomalla, kun kerrankin on aikaa. Tai jos siippa on siinä vieressä tai lähellä puuhaamassa jotain, koska totuus tulee tällaisessa tilanteessa yleensä julmasti ilmi.

4. Umpikiero vastaus:

Sisältää vähintään 15 minuutin yksinpuhelun aiheista sade, muinaiset kreikkalaiset, toinen maailmansota, yleinen taloudellinen tilanne, sote-uudistus sekä tulevan viikonlopun futismatsi, jos kysyjä on futismiehiä. Jollei, koeta keksiä joku kiperä ongelma aiheesta, josta toinen on oikeasti kiinnostunut, ja johon joutuu uhraamaan aivokapasiteettiaan. Viritä keskustelu tarpeeksi pitkäksi, ja tarjoa olut, niin joko käy niin onnellisesti, että toinen unohtaa koko asian tai sitten yhden ottaneena ei voi lähteä ajamaan. Tarjoa nopeasti toinen, ja pyyhkäise tuskanhiki salaa otsaltasi.

3. Varoittava esimerkki:

"Muistatko sen (joku yhteinen tuttu) joka lainasi silloin pyöräänsä kokemattomalle kuskille? Se kaveri kuoli sadan metrin jälkeen". Tässä yhteydessä ei kannata kertoa sitä, jos asia ei mitenkään liittynyt pyörään tai että joku muu aiheutti onnettomuuden. Voit yrittää tätä myös sellaisissa keisseissä, joista tiedät, että joku on lainannut joltain pyörää joskus ja kuollut sitten sen jälkeen ties koska. Eihän niillä kahdella asialla sinänsä tarvitse olla mitään tekemistä keskenään. Tarkoitus pyhittää jne. Älä kuitenkaan hihittele tätä kertoessasi. Paitsi että se on epäsopivaa, se syö myös uskottavuutta.

2. Suora vastaus suoraan kysymykseen:

"Ei." Mikäli toinen ei ymmärrä kieltoa, vaan tämä aiheuttaa jatkokätinää, siirry suoraan kohtaan 1. Voit tietysti myös kokeilla onneasi ja todeta, että "et halua kuulla perusteita". Tätä ei kannata heittää isommalle miehelle, jolla on Arnold Schwarzeneggerin keho ja Steven Seagalin itsepuolustustaidot ja oravan itsehillintä.

1. Tehokkaampi suora vastaus suoraan kysymykseen:

"Ei. En anna kenenkään lainata pyörääni." Tämän lauseen kanssa ei hymyillä aseistariisuvasti, vaan sitä varten opetellaan tuijotus, jossa silmäsi muuttuvat kahdeksi haulikonpiipuksi. Tätä korostaa sopivasti se, että sanat putoavat kohtalokkaan hitaasti sekä painokkaasti suustasi, ja matkit virkkeen lopuksi huomaamattomasti varmistimen poistosta syntyvää ääntä. Yleensä tämän jälkeen ei tarvitse selitellä mitään, vaan hyvin sujuneen tuijotuksen jälkeen annat kysyjälle päänsärkypillerin, ja jatkat kaikessa rauhassa moottoripyöräsi puunausta.

0. Varalle varoittava vastaus

Mikäli mikään muu ei auta, etkä halua ryhtyä suoraan toimintaan, jäljellä on vielä yksi varavastaus.

"Voisit kyllä muuten, mutta lääkärini mukaan minulla on vaikea oidipaalinen suhde pyörääni, ja se aiheuttaa sen, että jos näen vieraan henkilön istumassa pyöräni selässä, en kykene hillitsemään itseäni, vaan katkon tältä käden". Tätä kertoessasi sinun pitää muistaa nykiä päätäsi irrationaalisesti ja muljautella silmiäsi hallitsemattomasti. Käsien puristelu nyrkkiin ja riettaan sekä tuskaisan välimailla vaelteleva irvistely tehostaa sopivasti.

Fiksut ihmiset ymmärtävät tietysti tällaiset asiat vähemmälläkin, kysyjän asenne kertoo jo paljon. Kyse on kuitenkin vähän samasta asiasta kuin että joku kokoontumisajon lähtöaamuna kinuaisi hammasharjaasi lainaksi saadakseen pahan maun suustaan veikeiden yöllisten laatanheittojen jäljiltä, kun vielä et ole ehtinyt pestä omaa purukalustoasi.

Aiheeseen tuli inspiraatiota Cycleworldin artikkelista.