Mocycl-niminen yritys on parhaimmillaan hakemassa joukkorahoitusta Indiegogon kautta maailman pienimmän yksipyöräisen sähköajoneuvon tuotannon suurimittaiseen aloittamiseen. Kampanja alkoi 23.2. ja päättyy 9.4. Hankkeen tavoitteena on saada kasaan 5000 euroa. Tätä kirjoitettaessa se on tuottanut 3597 euroa, joten pullat ovat hyvin uunissa varsinkin, kun kampanja-aikaa on vielä jäljellä runsain mitoin.

Mocycl-yksipyörän sai kampanjassa halvimmillaan 699 eurolla - sisältäen lähetyskulut Eurooppaan. Näitä etupaketteja oli tarjolla viisi kappaletta, ja ne menivät kuin kuumille kiville. Jos kampanjan lupaukset pitävät paikkansa, pyörät on myös jo toimitettu tilaajille. 

Mocycl - itsensä gyroskoopilla tasapainottava maailman pienin yksipyöräinen

Mocycl - itsensä gyroskoopilla tasapainottava maailman pienin yksipyöräinen

Seuraava erä maksaa enemmän, 749 euroa toimituskuluineen Eurooppaan, ja niitä oli vielä kaupan. Toimitukset maaliskuussa. Pyörän normaalihinta on 879 €.

Gyroskooppi pitää huolen

Mocyclin takana on kolme kaverusta, yksi Ruotsista, toinen espanjalainen ja kolmas hollantilainen. Tavoitteena on ollut rakentaa maailman pienin itsensätasapainottava yksipyöräinen sähköllä kulkeva moottoripyörä tai mopo, ja vaikuttaisi siltä että yrityksessä on onnistuttu.

Mocycl One painaa vain yhdeksän kiloa, ja sen huippunopeus on 14 km/h. Toimintasäde akullisella on parhaimmillaan 20 km. Koska pyörä on pieni ja kevyt, se on helppo ottaa sisälle latautumaan vaikka työpöydän viereen. Keveys mahdollistaa myös sen lähettämisen mihin tahansa maailmassa vain muutamassa päivässä.

Latausaika on 45 minuuttia. Pyörän kantavuus on 120 kg.

Mocyclin mittasuhteet ja suoritusarvot.

Mocyclin mittasuhteet ja suoritusarvot.

Mocycl on varustettu gyroskoopilla, joka pitää laitetta itsestään pystyssä. Ohjaaminen tapahtuu kallistelemalla. Valmistaja painottaa sitä, että astinlautojen kumipäällyste tarjoaa ainutlaatuista mukavuutta kuljettajalle.

Kysymykseen, miten eri maiden viranomaiset suhtautuvat tämäntyyppisiin ajoneuvoihin, Mocycl vastaa, että niin kauan kuin ko. maan viranomaisilla ei ole virallista kantaa asiaan, niin heidän mielestää sen kanssa kannattaa toimia kuin sähköpolkupyörän.

Lisätietoja rahoituskampanjasta Indiegogon sivuilla ja itse pyörästä Mocyclin sivuilla. Katso video alla.