MC Elmot on seinäjokinen moottoripyöräkerho, jonka sivuilla kerrotaan, että kerhon tarjoituksena on tehdä tunnetuksi Eläkeliittoa ja Eläkeliiton toimintaa ja houkutella MC Elmot Etelä-Pohjanmaan riveihin moottoripyöräilystä innostuneita uusia jäseniä. Kuitenkin keskusteltuamme kerhon puheenjohtajan Jorma Hyvösen, sihteerin Aino Niemen, Väinö Ala-Varvin ja Markus Ylisalon kanssa kävi ilmi, että eläkkeelläolo ei ole edellytys jäseneksi pääsyyn, sillä kerhon 68 jäsenen ikähaarukka on 45-76 vuotta. Nuorisoakin on mukana tarakkaharakkoina.

MC Elmot on moottoripyöräkerho, jossa tittelit on heitetty nurkkaan ja kaikkia jäseniä kuunnellaan. Vaimot ja ystävät ovat myös tervetulleita. Naisia jäsenistössä on suhteessa paljon ja suurin osa ajaa omalla pyörällään. Niin myös kerhon sihteeri Aino Niemi, joka kyllästyi tarakkaharakkana oloon ja aloittaa tänä kesänä toisen kautensa omalla pyörällään.

Osa kerhon jäsenistä Kuten Markus Ylisalo on ajanut ikänsä ja nyt ensimmäistä viikkoa puheenjohtajana toiminut Jorma Hyvönen osti oman pyörän neljä vuotta sitten, miten hän löysi kerhon ja harrastuksen pariin, on jo sitten pidempi juttu.

Väinö Ala-Varvi hankki moottoripyörän vasta eläkkeelle jäätyään.

MC Elmojen perustajajäsen Väinö Ala-Varvi jäi eläkkeelle 1996 ja hommasi samantien ensimmäisen moottoripyöränsä. Nykyään pyörä on kovassa käytössä, sillä Väinön kaksi tytärtä ja heidän tyttärensä ovat valmiina lähtemään ajelemaan.

– Tosin, jos pyörä ei silloin ole tankattu, niin se pysyy kotona, Väinö vitsailee.

MC Elmot vaikuttaa hyvin aktiiviselta, positiiviselta ja monipuoliselta kerholta. ABC:n kokoushuone toimii nykyään kerhohuoneena. Toiveissa on omat kerhotilat, jonne saada rakkaat, eli moottoripyörät kerättyä samaan talliin.

Markus Ylisalo on ajanut moottoripyörällä koko ikänsä.

Vapusta alkaen joka torstai kello 18.00 kerhon jäsenet kokoontuvat Halpahallin pihaan, josta lähdetään ajamaan viikottainen ajolenkki, joka on kestoltaan 2-3 tuntia. Ajot ajetaan rauhassa nopeusrajoituksia kunnioittaen. Muutaman kerran kesässä järjestetään vuorokauden tai viikonlopun kestäviä ajoreissuja.

Ryhmäajoissa on kaksi ajokoordinaattoria, joista toinen johtaa letkaa ja toinen pitää perää. Nyt on saatu hankittua kypäräpuhelimet, joten etupää tietää, jos letkassa sattuu jotain poikkeavaa. Viime kesänä esimerkiksi yksi letkan loppupään pyöristä sammui, kun bensa oli loppu. Alkupää ei huomannu, mitä oli tapahtunut ja jatkoi menoaan.

Bensaa haettiin lähimmältä huoltoasemalta, jonne kuitenkin oli matkaa ja kun asiasta myöhemmin tuli puhetta, niin letkan alkupäässä olisi ollut yhdellä motoristilla pieni varakanisteri, joten tämäkin episodi olisi hoitunut huomattavasti helpommin, jos kommunikaatio letkan etu- ja takapään kanssa olisi jo silloin ollut kunnossa.

MC Elmojen pyörien näyttelyrivistöt alkavat olla valmiit.

Kerhon keskuudessa toimii myös kuudennella jäsenellä vahvistettu kvartetti, joka esiintyy pyydettäessä hyvin monimuotoisissa tilaisuuksissa hengellisestä iloisempaan, aina tilaisuuden mukaan. Puskaradio on toiminut hyvin ja keikkoja on riittänyt tasaisesti.
MC Elmot järjestävät Motoristien kirkkopyhän Ylistaron kirkossa su 24.5 kello 10.00 alkaen, ja siellä kerhon oma kvartetti esiintyy.

Viime vuonna järjestettyn motoristikirkon keli oli haasteellisen kylmä ja taivaalta tuli räntää. Silti 88 motoristia oli saapunut paikalle. Toivottavasti tänä vuonna sää on suosiollisempi.

Alamme tehdä lähtöä, kun Ari Maunuksela tuo lopulta trikensä MC Elmon rivistöön.

– Vähän oli viileä ajokeli, mutta onneksi oli lyhyt ajomatka, Maunuksela sanoo ja asettaa trikensä yleisön iloksi.

Ari Maunuksela liitti trikensä rivistöön.