Shoein Transitions CWR-1 -visiiri tulee myyntiin lähiaikoina. Se tarjoaa 100-prosenttisen suojauksen sekä A- että B-tyypin ultraviolettisäteille ja sen pitäisi olla myös iskunkestävä ja naarmuuntumaton. Sopii käytettäväksi myös huurtumista estävän Pinlock-suojan kanssa.

Visiiri tummenee ääripäästä toiseen kahdessa minuutissa. Kun visiiriin tulee valoa, biljoonat fotokromaattiset molekyylit alkavat muuttaa rakennettaan, mikä sitten aiheuttaa visiirin tummumisen. Lämpötila ja valon määrä vaikuttaa muuttumisnopeuteen.

Tummumattomana visiiri ei ulkonäöltään eroa tavallisesta.

Tummumattomana visiiri ei ulkonäöltään eroa tavallisesta.

Parasta tämäntyyppisessä ratkaisussa on tietysti se, että visiiri on aina - muunnuttuaan - optimaalisen tummuinen suhteessa kulloiseenkin valon määrään, joten se parantaa näkyvyyttä ja säästää silmiä. Maksimitummuus on samaa luokkaa kuin tavallisilla aurinkolaseilla, jolloin se päästää lävitseen 23 % valosta. 

CWR-1-visiiri sopii Shoein RF-1200/NXR/Z-7 -kypärämalleihin. Sen hinnaksi on määritetty Yhdysvalloissa 169,99 taalaa, meikäläisittäin 160 euroa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, onko visiiri tulossa vain Yhdysvaltain markkinoille ensin, sillä Shoein kansainvälisellä sivustolla ei ollut asiasta mainintaa. Lisätietoja Shoein USA:n sivuilta täältä.

Asiasta kertoi mm. Cyclenews. Allaolevasta videosta selviää fotokromaattisen visiirin toiminta erinomaisesti.