Ilmarenkaan keksi alunperin polkupyöriä varten John Boyd Dunlop 1888.

Slicksit eli sileät kilparenkaat antavat enemmän pitoa märällä pinnalla kuin kuvioidut renkaat - siihen asti kunnes joutuvat vesiliirtoon.

Nykyaikaisissa moottoripyörän renkaissa ei ole hiukkaakaan luonnonkumia mukana.

Eturenkaat hajottavat vettä kolme kertaa enemmän suhteessa takarenkaaseen.

Tiukassa kaarteessa jopa 75 prosenttia pidosta tulee eturenkaasta.

GS Suzukin GSX-R:ssä tarkoittaa neljää sylinteriä yläpuolisin nokka-akselein. X puolestaan tarkoittaa neljää venttiiliä per sylinteri ja R tulee kilpareplicasta (race replica).

Vespa tarkoittaa ampiaista.

Ensimmäisen Ducati nimi oli Cucciolo, se on italiankielinen nimi koiranpennulle.

Mitähän se GSX-R Kikserissä oikein tarkoittaa?

Hayabusa on mustarastaita pyytävän haukan japaninkielinen nimi. Se oli myös toisen maailmansodan aikaisten kamikaze- eli itsemurhalentokoneiden nimi.

Steve McQueen ei tehnyt itse kuuluisaa 20 metrin moottoripyörähyppyä elokuvassa The Great Escape, Suuri Pakoretki (1963), vaan sen teki Amerikan Triumphin jälleenmyyjä  Bud Ekins ja vieläpä yhdellä otolla.

Ensimmäiset Hondan moottoripyörät olivat moottoripolkupyöriä joissa oli generaattorit armeijan kenttäpuhelimia varten.

Yamaha valmistaa myös uima-altaita ja miehittämättömiä helikoptereita.

Ducati teki aikanaan myös radioita.

BMW on ainoa iso moottoripyörävalmistaja, joka ei käytä teleskooppihaarukoita isoissa pyörissään. BMW kuitenkin patentoi sen ja käytti niitä ensimmäisenä vuoden 1935 R12-mallissa.

Paholainen, Saatana ja Lucifer ovat kaikki olleet moottoripyörävalmistajien nimiä.

Suzuki voitti ensimmäisen GP-maailmanmestaruutensa 1962, kun itäsaksalainen kilpa-ajaja Ernst Degner loikkasi länteen ja Suzukin palvelukseen sekä toimitti sille kaiken MZ:n teknologian.

Yamaha aloitti moottoripyörien valmistuksen 1954, mutta sen ensimmäinen nelitahtimalli valmistui vasta 1970. Pyörä oli legendaarinen kaksipyttyinen XS2 650.

Kawasakin moottoripyöräosasto perustettiin vasta 1962 ja pelkästään sen vuoksi, että sillä haettiin julkisuutta Kawasaki Heavy Industries -korporaatiolle, joka oli ja on suuryritys, mutta tuntematon yleisölle.