Lincolnshiressä asuva Tom "Atomi" Anable yrittää ennätysyrityksessään rikkoa Yhdistyneitten Kuningaskuntien Monowheel-tiimin Kevin Scottin ajaman 104,6:n kilometrin nopeuden. Yksipyöräiset ovat moottoripyöriä, joissa tosiaankaan ei ole kuin yksi pyörä. Niissä kuljettaja istuu joko pyörän ulkovanteen sisäpuolellä tai heti vanteen vieressä.

Ennätysyritys tehdään ennakkotietojen mukaan Elvingtonin lentokentällä 16. tai 17. päivä toukokuuta.

Tom piti hallussaan entistä ennätystä 103,1 km/h vuorokauden ajan, kunnes menetti sen Scottille. Nyt hänellä on tekeillä uusi yksipyörä, joka tottelee nimeä "Atomic Infinity" pääsponsori Infinity Motorcyclesin mukaan. Hänen täytyy ajaa tunnin sisällä kaksi lentävää neljännesmailin ajoa kahteen eri suuntaan, joiden keskiarvon pitää ylittää nykyinen ennätys.

Tom on intohimoinen yksipyöräisten ajoneuvojen puolestapuhuja. Hän itse ajaa sekä yksipyöräisellä polkupyörällä että mooottoripyörällä, ja aikoo ennätysyritysten ohella edistää yksipyöräisillä ajettavien kilpailujen saamista mukaan normaalisti hyväksytyksi moottoriurheilun kilpailumuodoksi.

Tomin tietä kohti uutta ennätystä voi seurata joko hänen Internet-  tai Facebook-sivustollaan. Asiasta kertoi ensin Biker Boys.

Tom Atomi Anabe.

Tom Atomi Anabe.