DCF:llä on 13 vuoden kokemus motoristien kouluttamisesta. Jäsenistöä koulutetaan kesäisin ajoharjoitteluun lukuisilla ratavuoroilla, ennakoivan ajon koulutustapahtumalla, keväisellä ruosteenpoistopäivällä sekä esimerkiksi tänä vuonna jälleen järjestettävällä naiskuljettajien omalla Lady Day -koulutustapahtumalla. Klubilla on oma kouluttajatiimi, jonka jäsenet ovat kaikki vähintään Liikenneturvan Moottoripyörien Ennakoivan ajon kouluttajakurssin suorittaneita. Kouluttajatiimiä vetävät Liikenneturvan OTO-kouluttaja ja SMOKin auktorisoitu kouluttaja Janne Tervola sekä mp-kouluttaja ja liikenneopettaja Jaakko Viitanen.

– Viimevuotisen kurssin osallistujilta tulleen palautteen perusteella lisäsimme myös maantiejonopeudessa tehtäviä harjotteita. Tämän takia ajoharjoittelupaikkakin muuttui pääkaupunkiseudulta Joutsaan. Samassa paikassa koulutetaan myös SMOKin ja Liikenneturvan tulevat MP-kouluttajat, kertoo koulutustiimin vetäjä Janne Tervola.

– Koulutuksen tavoitteena on oppia ennakoimaan niitä tilanteita, joita liikenteessä tulee vastaan, mutta myös tehdä ajosta rentoa ja nautittavaa. Yksinkertaistettuna oppia ajamaan paremmin. Talvella lepokuukausia on meistä useimmilla, joten joka kevät on syytä kerrata ihan perusasioita eli ajoasentoa, jarrutusta, työntöohjausta ja oppia mahdollisesti uuden pyörän ominaisuudet saaden siihen tuntumaa harjoituksissa, DCF:n presidentti Jouni Heikola toteaa.

Ducati Club Finland on järjestänyt koulutuksia vuosittain lähes koko toimintansa ajan, ja tällä hetkellä Liikenneturvan kurssin suorittaneita aktiivisia kouluttajia on yhdeksän ja heidän lisäkseen on vielä kaksi ratakouluttajaa. Kaikkiaan DCF:n jäsenenä on mahdollisuus osallistua tänä vuonna yhteensä lähes kahteenkymmeneen koulutustapahtumaan, joten DCF on turvallisuusharjoittelussa maamme terävintä kärkeä.

Kurssi alkaa perjantai-iltana ryhmätöitä sisältävällä teoriaosuudella. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ajoharjoitteluradalla. Kurssi päättyy maantielenkkiin. Kurssi on avoin kaikille motoristeille. Jäsenyyttä ei vaadita. Myös pelkkä kurssi ilman täysihoitoa on myynnissä. 

Lisätietoja DCF:n kotisivuilla.