Flex Cam PIC toimintakamera on ensinnäkin hauskannäköinen, kuin jokin pitkä, värikäs ja sympaattisen näköinen mato, jonka voi kietaista minkä tahansa sopivan esineen, ohjaustangon tai vaikka eläimen kaulapannan ympäri tahansa ja aloittaa kuvauksen napinpainalluksella. Lisäksi sitä on saatavilla eri värisenä ja erilaisin "kasvoin" varustettuna, joten jokainen varmasti löytää mieleisensä.

Kamera on myös hyvin kevyt, ja se itsessään riittää kuvaustilanteisiin: sen käyttöön ei tarvita erillisiä telineitä, jalustoja tai kiinnikkeitä. Yksi valmistajan tärkeimpiä tavoitteita on ollut käytön helppous, ja siltä toteutus todellakin vaikuttaa. Valmistaja hehkuttaakin sitä, että kamera on helppo ottaa osaksi jokapäiväistä elämää. Toimintamuotoja on kaksi: yksittäiskuva ja jatkuva videokuvaaminen.

PIC on helppo asentaa paikalleen ja vain aloittaa kuvaaminen.

PIC:issä on 16 gigatavun sisäinen muisti ja USB-liitin, millä kuvan voi matkapuhelinsovelluksen avulla jakaa tai siirtää mihin vain. KAmerassa on myös Bluetooth. Kuvanlaatu on HD-tasoa (720) ja kamera on vesitiivis metrin syvyyteen 30 minuutin ajan. Sen voi siis ottaa mukaan uinti-, snorklaus- tai vesijetteilyyn niin halutessaan. Kameran kuvakulma on 124 astetta.

Kameran takana on Etelä-Koreassa toimiva boud, eli Bridge of Unique Design -niminen yritys. PIC:lle haetaan rahoitusta IndieGoGo-joukkorahoitustoimijan kautta.

Perus-PIC:it.

Rahoituskampanja on aloitettu tätä kirjoitettaessa eilen, ja se on kerännyt 10 000 dollarin tavoitteestaan jo 383 % eli 38 721 dollarin edestä. Kampanjaa on vielä 29 päivää jäljellä.

Hahmoversiot.

Kaikkein halvimmat PICit ovat menneet kuin kuumille kiville. Edullisimmillaan niitä on saanut 49 dollariin kappale, kun perusmallin lopullinen hinta on 89 taalaa. Hahmot puolestaan maksavat 99 dollaria. Jäljellä on vielä tällä hetkellä 79 taalan hintaisia perus-PIC:ejä. Toimitukset alkavat syyskuussa 2015, ja toimitukset maailmanlaajuisesti kuuluvat hintaan.

Flex Cam PIC:in kotisivulle pääset tästä. Lienee helppoa povata tälle vempeleelle suurta menestystä joulumarkkinoilla.

 

Käyttö, tiedostojen jako ja lataus usb-liittimen ja matkapuhelimen avulla.