Noin 20 moottoripyöräilijää, joista osa on Yön Susien jäseniä lähti matkaan saapuakseen Puolan halki Berliiniin 9.5. Puolan hallitus kielsi perjantaina 24.4. ryhmää matkaamasta Puolan maaperällä.

Yön Susien johtaja Aleksandr Zaldostanov totesi lauantaina, että motoristit silti yrittävät Puolan halki maanantaina 27.4. kuten suunniteltua puolalaisten kiellosta huolimatta. Hän kertoi, että koska Puolan viranomaiset eivät anna heidän tehdä matkaa ryhmänä, he "menevät yksityisesti eri rajanylityskohdista".

Sitä, miten Saksan viranomaiset asiaan suhtautuvat, mikäli motoristit selviytyvät Puolan halki, ei tiedetä. Korkea-arvoinen Saksan hallituksen viranomainen kertoi kuitenkin uutistoimisto AP:lle lauantaina, että Saksa estää Yön Susien johtajien maahantulon.

Yön Sudet on kertonut, että se suunnittelee ajoa Valko-Venäjän, Puolan, Tsekin tasavallan, Slovakian ja Itävallan kautta saapuakseen Berliiniin Puna-Armeijan voitonpäivänä 9.5.

Venäjän ulkoministeriö on protestoinut Puolan päätöstä olla päästämättä venäläisiä motoristeja maahan kommentoimalla asiaa "kuohuttavaksi".

Yhdysvaltain hallitus ilmoitti pakotteista Yön Susia vastaan jo joulukuussa, kun selvisi, että se oli osallistunut aseellisiin yhteenottoihin Krimillä Venäjän vallatessa Ukrainalle kuuluvan niemimaan. 

Yön Sudet ei ole EU:n mustalla listalla. 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on läheisissä väleissä ryhmän kanssa ja Yön Sudet saa tukea sekä Kremlistä että Venäjän ortodoksikirkolta, kertovat eri uutistoimistolähteet.

Vaikka Puolan ja Venäjän välit ovat tiukat johtuen näiden toimista Ukrainassa, Puola on antanut muille venäläisille ryhmille luvan käyttää sen maaperää kulkemiseksi toisen maailmansodan voitonpäivän juhlintaan Berliinissä 9.5., kertoo Radio Free Europe.