Valmistajan tiedotteen mukaan TomTom Bandit on ensimmäinen actionkamera, jossa on sisäänrakennettu mediapalvelin. Tämä mahdollistaa editoinnin ilman tiedonsiirtoa toiselle laitteelle. Ominaisuus toimii kännykkäsovelluksella, jonka avulla videoita syntyy hetkessä.

– Suurin toimintakameroihin liittyvä hidaste on editointiin kuluva aika. Bandit-kameralla olemme saaneet typistettyä tämän ajan minuutteihin. Jopa pelkkä puhelimen heilautus riittää, TomTomilta väitetään.

TomTomilta väitetään, että tiedonsiirtoon tietokoneelle sekä videoiden editointiin käytettyä aikaa on onnistuttu säästämään rakentamalla toimintakamera, joka pystyy prosessoimaan videomateriaalia itse.

Kamera on varustettu kiihtyvyys- ja GPS-antureilla, joiden avulla se merkitsee automaattisesti muistiin kuvaustilanteen kohokohdat nopeuden, korkeuden, G-voiman ja kiihtyvyyden perusteella. Lisävarusteen avulla kamera huomioi myös sydämen sykkeen. Huippuhetkiä voi merkitä myös manuaalisesti kameran painikkeella tai lisävarusteena hankittavalla kaukosäätimellä.

Banditia voi käyttää älypuhelinsovelluksella, jolla videomateriaali on välittömästi katsottavissa kameran sisäänrakennetun mediapalvelimen avulla. Editointitilassa pelkkä älypuhelimen ravistus tuottaa videokoosteen, johon käyttäjä voi tehdä muutoksia, lisätä musiikkia tai tuoda mukaan mittareita, kuten nopeusilmaisimen. Tämän jälkeen video on valmis jaettavaksi kavereille.

Bandit tuottaa FullHD-tasoista videokuvaa 60 tai 30 kuvan sekuntinopeudella. Se pystyy 2,7k:n tuottamiseen 30 kuvan ja 4k-videoon 15 kuvan sekuntinopeudella. Tiedotteessa ei kerrota miten kameran 1080-kenno ratkaisee 4k-kuvaustilan.

Kamerassa on laajukulmalinssi ja 16 megapikselin kenno sekä tehokas prosessori. Lisäksi se on vesitiivis ilman erillistä suojakoteloa. Laiteessa on Micro SD -muistikorttipaikalla ja USB 3.0-liitäntä sekä pitkäkestoinen akku. Teräsjalustassa on nopea irrotusmekanism.

TomTom Bandit -actionkameran voi tilata valmistajan sivustolta ja valikoiduista liikkeistä toukokuussa 429 euron hintaan.

Ominaisuuksia:

  • Videotallennuksen resoluutiot: 1080p/30, 1080p/60, 720p/60, 720p/120
  • Huipputarkat kuvaustilat: 2.7k/30, 4k/15
  • Intervallikuvaus: 4k/30, 1080p/30 (valittavissa erilaisia intervalleja)
  • Hidastettu kuvaus: 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
  • Still-kuvat: 16 MP, 10/s
  • Wifi, Bluetooth Smart ja USB 3.0
  • Lisävarusteet: sykemittari, kauko-ohjain, 50 metrin sukellukseen sopiva linssisuoja ym.
  • iOS-älypuhelinsovellus saatavilla heti, Android-sovellus tulossa pian