Jo viikon verran maailman lehdistössä on vellonut huhuja siitä, että Marzocchi sulkisi ovensa. Se merkitsisi ongelmia monille eurooppalaisille huippubrändeille kuten MV Agustalle, Ducatille ja Bimotalle sekä BMW:lle, jotka joutuisivat etsimään korvaavia tuotteita.

Marzocchin nimessä on vuosikymmeniä huipulla olleen merkin mystiikkaa, merkki on jo yli 65-vuotias, perustettu vuonna 1949, ja aina toimittanut tuotteita huippumerkeille.

Marzocchi on kuulunut vuodesta 2008 amerikkalaiselle Tennecolle, ja se on ollut sulkemisuhan alla vuodesta 2011 lähtien, kun aikeista lopettaa sen Bolognan tehdas keskusteltiin ensi kerran. Silloin ongelmat saatiin selvitettyä, mutta kerrotaan, että tehtaan taru päättyy syyskuussa, jolloin lähtöpassin saisivat sekä koko tuotebrändi että sen 120 työntekijää. Päätös vahvistettiin Tennecon ja sen työntekijöiden ammattiydistyksen tapaamisessa 14.4.

Marzocchin osia käyttäville mottoripyörävalmsitajille on jo kerrottu, että heidän täytyy etsiä korvaavat tuotteet muilta valmistajilta vuoden 2016 malleihinsa, kertoo Visordown.

Moni tietysti toivoo, että jostain tulee rahakas ostaja, joka pelastaa pulaan joutuneen tehtaan. Syyskuuhun on kuitenkin vielä aikaa. Todennäköisimmät pelastajat voisivat olla Volkswagen-Ducati-koalitio tai Mercedes-AMG-MV Agusta. 

Marzocchin oneglmien oletetaan johtuvan korkeista uuden sukupolven elektronisen jousituksen kehittelykustannuksista.