Poliisipartio havaitsi normaalin partioinnin yhteydessä mustan moottoripyörän nousevan Seppämestarintieltä Malminkaarelle huomattavalla ylinopeudella. Kuljettajan ajo oli erittäin epävarmaa, joten partio päätti tarkastaa kuljettajan ajokunnon.

Malminkaarelta moottoripyörä kääntyi Eskolantielle ja siitä Säterintielle kiihdyttäen voimakkaasti nopeuttaan kasvattaen hetkellisesti välimatkaa partioon. Moottoripyörä ajoi Säterintiellä 40 km/h nopeusrajoitusalueella huomattavaa ylinopeutta. Perässä ajanut partio seurasi moottoripyörää Säterintietä, jolloin partioauton nopeusmittari näytti noin 100 km/h ja välimatka moottoripyörään säilyi tällöin samana.

Käännöksissä moottoripyörä teki korjausliikkeitä säilyttääkseen moottoripyörän hallinnan. Lisäksi moottoripyörä kävi vastaantulevan liikenteen kaistalla useita kertoja. Moottoripyörä kääntyi Säterintieltä Säveltielle ja siitä edelleen Erkki Melartinintielle. Kuljettaja pysähtyi tien laitaan jalkakäytävälle Erkki Melartinintie 7 kohdalle, jolloin partio ajoi välittömästi tämän viereen.

Kortitta-ajon uusija

Kysyttäessä kuljettajana toiminut mies kertoi, että hänellä ei ole ajokorttia. Kysyttäessä mieheltä, onko hän päihtynyt, hän vastasi olevansa päihtynyt. Mies kieltäytyi kuitenkin puhalluskokeesta. Kuljettajalle kerrottiin, mistä rikoksista häntä on syytä epäillä sekä hänen oikeutensa rikosprosessissa. Kuljettaja ei ollut halukas selvittämään asiaa millään tavoin.

Mies suostui lopulta puhaltamaan seulonta-alkometriin, ja tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Hänet otettiin kiinni epäiltynä syylliseksi törkeään rattijuopumukseen. Mies kertoi, että hänen kuljettamansa moottoripyörä ei ole hänen omistamansa, mutta ei suostunut kertomaan moottoripyörästä muuta kuin, että se on Suomesta.

Selvisi, että 34-vuotiaalla miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta ja hänellä on aikaisempia kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta vuoden sisällä 6 kertaa.

Mies kuljetettiin Oikeuslääketieteen laitokselle verikoetta varten. Mies mainitsi oikeuslääketieteen laitoksella polttaneensa kannabista ulkomailla edellisenä päivänä.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Moottoripyörän omistussuhteita selvitetään.