Intialainen moottoripyörävalmistaja TVS Motorcycles vahvisti aiemmin tällä viikolla, että ensimmäinen niistä malleista, mitä se on kehittämässä yhteistyössä BMW Motorradin kanssa, julkistetaan tänä vuonna. Tällä hetkellä pyörän koodinimi on K03 ja BMW Motorrad on täten ensimmäinen eurooppalainen premium-luokan valmistaja, joka avaa osallistumisensa pienimoottoristen pyörien markkinoilla Intiassa.

TVS ja BMW aloittivat yhteistyänsä 2013 ja BMW:n tavoitteena oli kehittää pienikuutioisempia pyöriä läntisille markkinoille ja TVS puolestaan saisi osaamista isompien pyörien valmistamiseksi omille markkinoilleen. Oletetaan, että yhteistyötä tehdään aina 500-kuutioisiin malleihin asti.

K03 on vesijäähdytteinen yksisylinterinen 300 cm3 moottorilla varustettu pyörä, joka perustuu TVS:n viime vuonna Delhin Auto Expossa esittelemään Draken-versioon. Odotettavissa on myös täysin katetut ja seikkailuversiot mallista.

BMW:lle kyse on brändin laajentamisesta pienempiin malleihin ja oman siivun ottamisesta näiden osalta läntisillä markkinoilla. Täten TVS:n valmistamat pyörät myydään TVS:inä Intiassa ja Bemareina lännessä. Asiasta kertoi Ride Advice. K03:n julkistusta voi odottaa syksyn messuilla Euroopassa.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: BMW:ltä vakoiltu uusi pienikuutioinen malli