Joggy turvakamera on IndieGogo-hanke, jonka jokainen varmasti haluaisi kerran elämässään keksiä ja toteuttaa. Ainakin rahoituskierroksen onnistumisesta päätellen tuote on osumassa tosi hyvään markkinarakoon. Joggy on ollut tätä kirjoitettaessa vasta kuusi päivää esillä, ja se on kerännyt rahoitusta 4062 % yli tavoitteen. Tosin tavoite oli maltillinen 1000 Yhdysvaltain dollaria. Tällä hetkellä rahoitusta on jo 40 620 taalaa ja lisää epäilemättä tulee, sillä hanketta on jäljellä vielä 29 vuorokautta.

Joggy on perusidealtaan pieni päällepuettava turvakamera, jossa on liiketunnistin ja jäljitin. Joggyn voi laittaa aivan mihin haluaa kiinni ja videoida kaiken ja siten valvoa vaikka kotisi, lastesi tai arvoesineittesi turvallisuutta.

Se havaitsee varkaat kotonasi ja hälyyttää sinut välittömästi. Se vahtii lapsesi päiväunta tai sitten voit käyttää sitä kännykkäsovelluksen avulla vaikka auton peruutus- tai pimeän kulman kamerana. Moottoripyöräilijä voi kiinnittää sen kypäräänsä tai vaikka ajovalon päälle tai takaistuimen perään. Saatavilla on erilaisia kiinnitystarvikkeita suoraan valmistajalta.

Joggyn saa 8, 16 tai 32 gigatavun mikro-SD-kortilla varustettuna. Hinnat ovat vastaavasti 79, 89 tai 99 dollaria. Sen voi myös kytkeä pilvipalveluun ja synkata sinne kaikki otetut videot ja yksittäiskuvat.

Paraikaa Joggylle kehitetään sovellusta yleisimpiin puhleimiin, iOS:sään, Androidiin ja Windowsiin. Sovellus on niin helppo, että lapsetkin osaavat käyttää sitä.

Toimintamuotoja on neljä: Home, Children, Tracker ja Car. Ensimainittu monitoroi kotisi turvallisuutta tai vahtii lapsiasi. Jos murtoveikot ovat liikeellä saat hälytyksen. Tai voit Real Time -moodissa seurata, mitä lapsesi tai koirasi puuhaavat kotona. Tracker-ominaisuuden avulla voit seurata Joggyasi gps-ominaisuuden avulla. Lisäksi jos olet kadottanut puhelimesi, voit ravistella Joggya ja sen avulla puhleimesi hälyttää ja kertoo näin olinpaikkansa.

Lisätietoja Joggysta IndieGoGossa täällä.

Joggya saa sinisenä tai valkoisena, ja rahoituskierrokseen osallistuneet saavat omat Joggynsä lokakuussa 2015. 

Teknisiä tietoja

  • Koko 32x28 mm
  • Iskunkestävä
  • Vedenpitävä 1,5 metriin asti
  • WiFi
  • GPS-siru
  • Kiihtyvyysanturi
  • Full HD kuvanlaatu 1920x1080
  • Objektiivin kuvakulma 170°, laajakulma

Joggy from Joggy on Vimeo.