Merkittävänä osana Lahden Moottoripyörämessuja on tapahtuman yhteydessä järjestettävä koeajotapahtuma. Messukeskuksen piha-alueelle rakennettavalla varikkoalueella on messuyleisölle tarjolla koeajoon katu- sekä offroad-pyöriä.

Katupyörillä pääsee ajamaan reitin keväisissä Vesijärven rantamaisemissa. Motocross- ja enduropyörien Test Ride Offroad -koeajoalue sijaitsee varikkoalueen välittömässä läheisyydessä. Pyörien lisäksi testattavissa on myös ajovarusteita. Uusille harrastajille on mahdollisuus lajikokeiluun KTM Offroad Start -alueella.

Lahden Moottoripyörämessujen ohjelma tarjoaa viihdettä ja tietoa, musiikkia sekä moottoripyöriä ja alan tarvikkeita ja varusteita. Aloitteleville motoristeille suunnattu Tie motoristiksi –teema pitää sisällään tietoa ajokorteista, tutkinnoista, ajokoulutuksesta, pyöristä, varusteista, rahoituksesta, vakuutuksista ja kerhotoiminnasta.

Messujen piha-alueella nähdään mm. Stunt Freaks Teamin vauhdikas stunt show ja messuhallissa henkeä salpaavia Cage Ridersin surmanajonäytöksiä. Ace Cafe –lavalla kuullaan rock’n’rollia ja rakennettujen pyörien näyttelyssä kilpaillaan messuyleisön äänistä.

Keväinen ajankohta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa messuvierailu kaksipyöräisellä, ajokauden aloitushengessä. Ensimmäistä kertaa suomalaisten moottoripyörämessujen historiassa paikan päälle voi kurvata kunnollisten mutkateiden kautta. Tämän mahdollistaa Lahden keskeinen sijainti Suomen parhaiden mutkateiden sisällä. Messuviikonlopuksi on motoristeille järjestetty runsaasti oheisohjelmaa luonnonkauniilla Lahden seudulla.

Lahden Moottoripyörämessut Lahden Messukeskuksessa 23.-24. toukokuuta. Avoinna lauantaina klo 9-19, sunnuntaina klo 10-17