Eräs moottoripyörähistorian ikonisimmista mallimerkinnöistä tekee paluun kun uusi Honda CRF 1000 L Africa Twin tulee myyntiin loppuvuodesta 2015. Viime marraskuussa EICMA moottoripyörämessuilla esiteltyyn True Adventure -prototyyppiin perustuvan mallin tuotekehittelyssä on keskitytty eritoten erinomaisten maasto-ominaisuuksien luomiseen ja se tuleekin olemaan todellinen "all-round" -moottoripyörä, väitetään Hondan lehdistötiedotteessa.

Kaksisylinterisen moottorin kuutiotilavuus on mallinimen mukaan vahvistettu noin 1000 cm3:een. Mielenkiintoista on se, miten paljon tehoa pyörästä on otettu irti.

Alkuperäinen XRV 650 Africa Twin tuli markkinoille 1988 ja se voitti kolme neljästä peräkkäisestä Pariisi-Dakar-rallista. Se toimi myös suunnannäyttäjänä uudessa moottoripyöräluokassa, joka nyt on vahvasti kasvattut suosiotaan maailmanlaajuisesti. 

Uusi Africa Twin on uskollinen alkuperäisen XRV 650 ja sen seuraajan XRV 750 ominaisuuksille lisäten siihen kaiken sen, mitä Honda on oppinut off-road-ajosta viimeisen 10 vuoden aikana mukaan lukien Hondan kilpailutiimin paluusta Dakariin 2013 lähtien.

Honda CRF100L Africa Twin tulee saataville myös Hondan DCT -kaksoiskytkinvaihteistolla, jonka toimintaa on säädetty vastaamaan off-road -ajamisen vaatimuksia.

Pyörän tekniset tiedot, tarkempi tuloaika sekä erittäin laajan lisävarustemalliston sisältö ilmoitetaan myöhemmin.