Victory ilmoitti eilen tiistaina kilpailevansa kahdella sähköisen moottoripyörän prototyypillä legendaarisessa Man-saaren Tourist Trophy -kisassa.

Sähköisiä kilpuriprotoja ajavat legendaarisen Dunlopin perhedynastian William Dunlop ja Lee Johnston, paremmin tunnettu kilpapiireissä nimellä "General Lee", "Kenraali Lee".

Victory Racing kilpailee Isle of Manin TT -ajojen sähköpyörien luokassa. Se tarkoittaa samalla sitä, että yritys kilpailee ensi kertaa Euroopassa missään kisassa. Huipputehokkaat jo aiemminkin kilpakäytössä testatut GVM PMAC -moottorit Victorylle toimittaa Parker, joka on yksi maailman tunnetuimpia sähköisten säädin- ja moottorinohjausjärjestelmien rakentajia.

Victoryn johtaja Rod Krois kertoi, että "koko Victoryn tiimi on innoissaan tästä ponnistuksesta. Tiedämme, että Wiliam Dunlopin kokemus ja jatkunut yhteistyö Parkerin kanssa tämän sähkökilpapyörän kehittämiseksi auttaa meitä saavuttamaan vahvan tulevaisuuden sähköisissä moottoripyörissä."

Irlanninmeren Man-saarella pidettävien ajojen historia on jo yli satavuotias, ja kisa on yksi vaativimmista ja jännittävimmistä kilpa-ajoista maailmassa. SES TT Zero Challenge -kisa sähkömoottoripyörille on yhden kierroksen mittainen ympäri saaren pitkin vaativaa 60,7 kilometrin pituista vuoristoreittiä, ja se ajetaan 10. kesäkuuta. 

Kuljettajat innolla matkassa

– Olen enemmän kuin innostunut ajamaan tällä prototyypillä Man-saarella, kilpa-ajoammattilainen William Dunlop iloitsee. – Sähköisissä voimalinjoissa on etunsa, ja Man-saari on yksi hienoimmista testeistä kilpamoottoripyöräilyssä.

Ammattikuljettaja Lee Johnston ajaa toista Victorya ja on innoissaan, kun pääsee tekemään historiaa ajamalla Victoryn sähköisen kilpurin protoa.

Victory Racingin sähköisissä kilpureiden prototyypeissä on edistyneet sähköiset kilpamoottorit ja akkukennot sekä hyvin edistynyt sähköinen ohjausjärjestelmä antamaan maksimihuippuvoiman sekä virran riittävyyden kisaoloissa. Victoryn insinöörit ovat hienosäätäneet elektroniikkaa ja pyörän alustaa yksityisissä testisessioissa Yhdysvalloissa, kerrotaan Victoryn julkistamassa tiedotteessa.

Katso video Victoryn sähkökilpurin protosta alla.