Uusia SX-malleja on kehitetty yhteistyössä Itävallassa sijaitsevan Mattighofenin ja Yhdysvaltojen t&k-keskusten kanssa. Lisäksi pyörissä on vahvoja vaikutteita KTM:n ensimmäisen maailmanmestaruuden Ryan Dungeylle taanneesta 450 SX:stä ja Marvin Musquinin 250 SX -työkalusta. Ei pidä myöskään unohtaa kahta viime vuoden maailmanmestaruutta motocrossissa.

Uusi SX-sarja tulee myyntiin ympäri maailman kesäkuussa. Mallisto esiteltiin lehdistölle Maggioran historiallisella radalla Italiassa tällä viikolla. Pyörässä on KTM:n tiedotteen mukaan huippuluokan teknologiaa yhdistettynä luokkansa parhaaseen suorituskykyyn ja alhaisimpaan painoon kaikissa luokissa. Asioita, jotka benchmarkkaavat koko motocross-maailmaa.

Alusta

Aiempiin malleihin verratuna yli 90 % osista on uusia, kun tavoitteena oli saada suorituskykyä ylöspäin, parantaa käsiteltävyyttä ja vähentää painoa, ja silti mahduttaa edelleen sähköstartti mukaan pyöriin. Merkittävimpiä parannuksia on uusi WP:n kanssa yhteistyössä kehitetty AER 48 -ilmasäätöinen etupää sekä uusi runko, alarunko, jalkatapit, keinuhaarukka ja takajousituksen linkitys ja vaimennin. Tavoitteena oli parempi painon keskitys ja parempi käsiteltävyys (paitsi 250 SX -mallissa). Yhdysvalloissa pyörät tarjotaan edelleen WP:n 4CS -etuteleskoopilla.

Moottori

Tarjolla on uusi pienempien ja kevyempin 4-tahtimoottorien kirjo sekä uusi 125 cm3 kaksitahtimoottori. Moottorit perustuvat kokonaan uuteen arkkitehtuuriin ja antavat enemmän tehoa sovitettuna uusiin alustoihin. Nelitahtimoottoreissa on nyt lähtöavustin sekä päivitetty EMS sekä nopeampi ECU ja erilaisia ajomoodeja.

KTM:n offroad-puolen tuotantojohtajan Joachim Sauerin mukaan uusi AER 48 etupää on todella innovatiivinen ja uuden alustan sekä parannettujen moottoreiden, painonvähennyksen ja kaikenpuolisen hienosäädön ansiosta mallivuoden 2016 pyörät tarjoavat isoja etuja.

Minisportpyörät

KTM:n juniorisarjan pyörät ovat myös saaneet päivityksensä ja tarjolla on edelleen malleja kaikenikäisille ja kaikentasoiseen osaamiseen aloittelijoista MXGP aina Supercrossiin. Pienempiä pyöriä ovat 50 SX, 65 SX ja  85 SX.

Katso video uusista parannuksista alla.