Bike Systemsin HUD eli visiirille mittaritietoa heijastava näyttölaite on rakennettu siten, että se voidaan periaatteessa asentaa mihin tahansa kypärään ja moottoripyörään. Laite koostuu kolmesta yksiköstä, noin matkapuhelimen kokoisesta tietokoneesta, joka asennetaan moottoripyörään, ohjaustankoon kiinnitettävästä ohjausyksiköstä sekä kypärään asennettavasta heijastusnäytöstä. 

Näyttöyksikkö asennetaan kypärän aukon sivuun, tavallaan poskipehmusteen päälle ja visiirin sisäpuolelle, joten se saattaa rajoittaa itsessään hieman näkökenttää sille puolen, missä sijaitsee. HUDin etuna kuitenkin on, ettei kuljettajan tarvitse esimerkiksi pyörän nopeuden tietääkseen irrottaa katsetta tiestä. 

Kolme eri näyttömoodia

Heijastusnäyttö asennetaan paikalleen patentoidulla systeemillä. Kuljettaja virittelee näytön itselleen sopivasti. Silmälasit eivät estä Bike Systemsin HUDin käyttämistä. Lisäksi näyttökuva on tarkennettu äärettömään, joten kuljettaja näkee kuvan ilman, että silmän erikseen pitäisi tarkentaa siihen.

Laitteessa on kolme eri näyttömoodia: normaali- (commuting), rata- ja touring eli matka-ajo. Heijastuskuva ei valmistajan mukaan häiritse näkyvyyttä. Kypärän näyttöyksikkö on kytketty kaapelilla tietokoneeseen. Näyttötilan valinta sujuu ohjaustankoon kiinnitetystä ohjaimesta napin painalluksella.

Normaali eli commuting näyttömoodi.

Perustietoja näytöllä ovat pyörän nopeus, vaihde ja kierrosluku. Rata-ajomoodi tarjoaa paljon telemetriatietoa, jonka voi sitten ladata tietokoneella ja analysoida kaikessa rauhassa jälkikäteen. Tietoa saa mm. moottorin käyttäytymisestä, kierrosajoista jne. Laitteelta voi jopa tallentaa ajetut kierrokset suorituskyvyn analysoimiseksi.

Rata-ajon näyttötila.

Matka-moodissa laite kertoo käytettävissä olevan polttoaineen määrän muiden tietojen lisäksi. Virran laite saa pyörän järjestelmästä. Bike HUDin hinta on noin 475 euroa ja se on tilattavissa valmistajalta. Toimitusten pitäisi alkaa joulukuussa.

Touring- eli matka-ajovalinnan näyttökuva.

Tässä vielä valmistajan video laitteen toiminnasta.