Fastnedilla on jo 31 latausasemaa Hollannissa. Fastnedin perustajien klubiin pääsee jäseneksi jo ostamalla kymmenen euron osakkeen, mutta kuten arvata saattaa, sillä ei vielä saa elinikäistä ilmaista sähköauton energiaa. Osuuksia pitää ostaa peräti 2500 kappaletta eli 25 000 euron arvosta, ennenkuin lataukset muuttuvat maksuttomiksi.

Ilmaiset lataukset onnistuvat vain yksityishenkilöiltä, ja toisaalta jos sähkö kallistuu voimakkaasti tai sen verotus muuttuu, sopimus lakkaa olemasta voimasta. Toisin sanoen riittävän osakkuuksien määrän osto sisältää riskejä, jo senkin vuoksi, ettei voi tietää, pysyykö Fastned pystyssä vai ei.

Fastned pyrkii joka tapauksessa laajentamaan toimintaansa muuallekin Keski-Eurooppaan, kunhan Hollanti on ensin hoidettu.

Tällä hetkellä Fastnedin asemilla pystyy lataamaan BMW i3, BYD E6 ja Chevrolet Spark EV -sähköautoja. Tuetut standardit ovat CHAdeMO, CCS ja AC aina 22/43 kilowattiin asti. Lisäksi yritys lupaa, että sitä mukaa kuin uusia nopeampia standardeja esitellään, se ottaa ne saman tien valikoimiinsa.

Fastnediin voit tutustua täällä. Asiasta kertoi ensin Motorbiker.