Farnhamilainen Eric Phillips omistaa moottoripyörän, jonka saamat parkkisakot saavat miehen raivoihinsa. Hän asuu St. George's Roadilla Farnhamissa, ja hän on saanut kolme parkkisakkoa, vaikka on pysäköinyt moottoripyöränsä vakituisen asukkaan parkkipaikalle kotikadullaan. Hänellä on vakituisen asukkaan lupalippu.

Vakituisen asukkaan pysäköintilupajärjestelmä esiteltiin kaupungissa muutama vuosi sitten, ja se on koettu hyväksi asiaksi. Niissä paikoissa, missä vastaava järjestelmä on käytössä, monet eivät vaadi lupia moottoripyöriin, vaan ohjaavat ne erityisille moottoripyörille tarkoitetuille pysäköintialueille. Phillipsille kuitenkin kerrottiin, että lupalapun pitää olla selkeästi näkyvissä.

Kun mies oli kysynyt, että missä ja miten, niin hänelle oli vastattu, että "älä suotta näe vaivaa. Ilmoita vain toimistoomme lupa- ja rekisterinumerosi, niin me kierrätämme tiedon asiasta pysäköinninvalvojillemme, jottei sinulle tule parkkisakkoja".

Mutta tietenkin mies sai sakot pyöränsä pysäköinnistä 2012 ja aloitti sitten pitkäksi venyneen väännön kaupungin pysäköintivalvonnan kanssa siitä, miten hankalaa on saada lupa näkyville moottoripyörissä.

Tee mahdoton mahdolliseksi

– Pysäköintivirkailija sanoi minulle "laita lupa veromerkin pitimeen", jolloin kerroin hänelle, että veromerkin pidin on pyöreä, lupa on neliömäinen. Hän totesi, että "älä murehdi nurkista", joten yritin. Kerroin, että pidin on liian pieni. Veromerkin pitimen alue on vain 37 neliösenttiä - minkä 37 neliösentin alueen haluatte olevan näkyvissä 81 neliösentin lupalapusta? Ja entä sitten, kun haluan laittaa peitteen pyörän päälle?

Virkailija kertoi palauttavansa asian korkeammille tahoille.

Asiasta ei kuulunut mitään sen kummempaa, kunnes maaliskuun kolmantena päivänä tänä vuonna Phillips sai parkkisakon. Sakko oli laitettu pyörän peitteeseen. Hän ehti saada sakon antaneen parkkivirkailijan kiinni, joka sitten tietysti sanoi, että "laita lupa veromerkin pitimieen" ja "niin, tietenkin, jos peität pyörän, niin eihän se merkkikään sieltä näy, vai mitä?"

23.4. pamahti seuraava parkkisakko, jonka Phillips heti kiisti sanoen epäilevänsä joutuneensa ajojahdin kohteeksi. Seuraavana päivänä hän sai viestin tyttöystävältään, joka kertoi, että kaksi pysäköinninvalvojaa oli pyörän luona kertonut hänelle, että hänen pitäisi laittaa lupalappu veromerkinpitimeen.

Phillips haluaa tietää, miten se on mahdollista, ja että jos joku on onnistuneesti toteuttanut sen, niin hän haluaisi nähdä kuvan toteutuksesta.

Phillips on saanut ainakin erävoiton asiassa, sillä kaupunginhallitus on päättänyt antaa kahden viimeisen sakon olla "tällä kertaa", mutta hän aikoo valittaa asiasta ja saada säädöksiä muutettua. Asiasta kertoi Get Surrey.

Moottoripyörien pysäköinnin ongelmat ovat tuttuja täällä Suomessakin, ja pysäköinnin perusteisiin kannattaa tulevan kesän parkkeeramisten sujumisen turvaamiseksi tutustua artikkelissamme: Moottoripyörien pysäköinti Suomessa on onnenkauppaa, vai onko?