Hämeenlinnassa järjestetään tapahtuma mopoille ja kevytmoottoripyörille lauantaina 6.6.2015 kello 15–21, Hämeenlinnan jäähallin asfalttiparkilla osoitteessa Poltinahontie 11.

Tapahtuma on ilmainen ja osallistujille tarjolla on pientä purtavaa, jota katsojat voivat myös ostaa. Paikalle saapuvien mopoilijoiden on mahdollisuus testata omia rajojaan hidasajossa sekä taitoradalla tai stunttaamalla sekä tutustua Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämään mopopajatoimintaan. Hämeenlinnan mopopajan toiminta on avoinna niin nuorille kuin uusille vapaaehtoisille ohjaajillekin.

Mopotapahtuma tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokoontua yhteen mopojen kanssa ja harjoitella ajotaitojaan ilman, että nuorista ja pärinästä aiheutuu haittaa ulkopuolisille, kuten usein käy. Lisäksi tavoitteena on välittää nuorille tietoa paikkakunnan mopopajan toiminnasta ja siihen osallistumisen mahdollisuudesta. Tapahtuma järjestetään Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Nuorten Keskuksen Moottoripaja-hankkeen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n sekä Suomen Motoristit ry:n yhteistyönä.