Haapajärvellä poliisipartio yritti lauantain puolella klo 00.45 aikoihin keskustassa pysäyttää valotonta ja kilvetöntä mopoilijapoikaa, jolla istui kyydissä tyttö. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan lähti pakenemaan poliisia silmittömästi ympäri keskustaa käyttäen kovimmillaan 40 km/h rajoitusalueella n. 70 km/h nopeutta. Poliisi pääsi muutaman kerran käskyttämään pysähtymistä vänkärin ikkunasta, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

Takaa-ajo kesti vajaan 10 minuuttia ja sen aikana mopo käytti välillä vastaantulevien kaistaa sekä ylitti useamman tien "pimeästä kulmasta" vauhdilla huolimatta omasta väistämisvelvollisuudestaan. Poliisi varoitti muita keskustassa liikkujia hälytysvalojen lisäksi myös hälytysäänellä. Takaa-ajon aikana keskustassa oli onneksi hiljainen liikenne eikä vahinkoa päässyt tapahtumaan.

Poliisi tavoitti lopulta mopoilijan rautatieaseman läheisyydestä piileskelemästä, jolloin kuljettajaksi selvisi paikallinen 16-vuotias poika. Kyydissä hänellä oli 14-vuotias tyttö.

Mopo - joka oli poistettu rekisteristä ja oli vakuuttamaton - koeajettiin, jolloin ilmeni, että se kulki niin kovaa, että se katsottiin kevytmoottoripyöräksi ja sen kuljettamiseen vaaditaan A1 -ajokortti, jota tällä mopokortin haltijalla ei ollut. Lisäksi valovikojen lisäksi ajoneuvon takajarru oli tehoton.

Kuljettaja määrättiin välittömästi ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja kolmena ajoneuvorikkomuksena. Tapauksesta ilmoitetaan myös lastensuojeluun. Kunhan korotetut vakuutusmaksut ja -veroseuraamukset sekä todennäköiset sakot ynnätään yhteen, tulee takaa-ajon hinnaksi varmuudella nelinumeroinen luku. Lailliset ajelutkin siirtynee useamman kuukauden päähän.