Vuosimallin 1969 Harley-Davidson FLH Electra-Glide, joka todistetusti on kuulunut yhdelle kaikkien aikojen oikeasti suurimmalle näyttelijälle Marlon Brandolle, myydään Julien's Auctionsin toimesta huutokaupalla 27.6. Marlon Brando osti sen 1970, ja käytöstä huolimatta siitä uskotaan saatavan jopa 400 000 dollaria.

Tähän voi tietysti olla myös muutkin syynsä:

"László Benedekin ohjaama Vauhtihurjat (The Wild One, 1953) edisti Brandon uraa kenties enemmän kuin mikään muu yksittäinen elokuva. Elokuva kertoo pikkukaupunkia terrorisoivasta moottoripyöräjengistä. Siitä tuli aikansa kulttielokuva, joka teki Brandosta kaikkien kapinallisten vertauskuvan. Tällaista vaikutusta kukaan ei ollut osannut ennalta odottaa. Jopa nuori kapinallinen James Deankin alkoi pitää muutamaa vuotta vanhempaa Brandoa esikuvana ja tietynlaisena isä-hahmona. Vauhtihurjien myötä t-paidoista, farkuista ja nahkatakeista tuli kapinan symboleja, ja niiden myynti nousi huimasti", kertoo Pauli Jokinen Marlon Brandon muistokirjoituksessa 2004.

Brando muistetaan myös lukuisista muista rooleistaan kuten Kummisedästä, jossa hän esitti itse nimihenkilöä Don Vito Corleonea ja sai roolistaan myös Oscarin. Lista on pitkä ja siihen mahtuu Viettelyksen Vaunua, Alastonta Satamaa, Viva Zapataa ja Julius Caesaria sekä tietysti myös Viimeinen Tango Pariisissa, josta Brando sai kolmannen Oscarinsa.

Topspeedin artikkelissa spekuloidaankin, että pyörän hinta voi nousta paljon oletettua korkeammaksi juuri sen vuoksi, että Don Vito Corleonelle kuuluminen saattaa vaikuttaa asiaan. Tammikuussa 2015 musiikkilegenda Jerry Lee Lewis myi oman pyöränsä 385 000 taalan hintaan, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi noteerataan arvokkaammaksi.

Lisätietoja aiheesta Julien's Auctionsin sivuilta.

Aiheesta sivuillamme aiemmin: Jerry Lee Lewisin Harrikka huudettiin 333 000 eurolla