Merkittäväksi Vitpilen- ja Svartpilen-mallien tulon tekee se, että kyse on Husqvarnan ensimmäisistä katupyörämalleista vuosikymmeniin. KTM-omistuksen myötä se pääsi kiinni myös emokonsernin teknologiaan ja niinpä molemmat mallit perustuvat KTM:n teknologiaan niin, että lähinnä "kuori" ja muotoilu tulevat Ruotsista.

Molemmat mallit ovat lähinnä uudelleenmuotoiltuja KTM Duke 390 -malleja. Visordown, joka julkisti vakoilukuvan totesi, että naamioitua pyörää voisi helposti pitää uutena Dukena, kiitos oranssien vanteiden ja KTM:n valojen, mutta istuimen ja tankin muotoilu muistuttavat enemmän Vitpileniä.

Pyörästä oli vakoiltu sekä 390 cm3 että 125 cm3 versiot, joten tulossa näyttäisi olevan kokonainen tuoteperhe. Koska mallin kanssa ollaan jo näin pitkällä ja se perustuu koettuun tekniikkaan, on oletettavaa, että se tulee tuotantoon jo 2016. Tuotanto-Vitpileniin odotetaan pyöreämpää ja retrotyylisempää etuvaloa sekä pinnavanteita. Katso vakoilukuva täällä.

Myös scrambler-henkisen Svartpilenin oletetaan tulevan tuotantoon, mutta alkaako senkin tuotanto jo ensi vuonna on toinen juttu.

Husqvarna Svartpilen

Husqvarna Svartpilen

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Husqvarnan retrot Vitpilen ja Svartpilen-konseptit tuotantoon 2017

Milano: Ruotsalaismerkin paluu katupyörävalmistajaksi!