Alunperin Skully Helmets, San Fransiscossa toimiva yritys, ilmoitti ensimmäisten kypäriensä olevan jaossa jo loppuvuodesta 2014. Sittemmin se aloitti joukkorahoituskampanjan Indiegogossa ja keräsi sieltä ennätyksellisen 2,4 miljoonan dollarin rahoituksen. Samalla ensitoimitusten päivämäärää siirrettiin alkavaksi toukokuulle 2015.

Teollisuuden parissa toimivat olisivat varmasti voineet kertoa, että noinkin vallankumouksellisten tuotteen saaminen tuotantokuntoon vie aikansa, sillä kyse on monimutkaisesta kokonaisuudesta erilaisine ohjelmistoineen ja elektronisine laitteineen itse kypärästä puhumattakaan. Lisäksi pitää vielä ratkaista jakelu- ja sertifiointiasiat.

Skullyllä pitäisi kuitenkin olla nyt koossa varat tuotteen tuomiseksi markkinoille. Ongelmaksi saattaa muodostuakin se, miten suuri osa kerätystä rahoituksesta menee t&k-kuluihin ja miten paljon jo rahoituskierroksen yhteydessä varatun 2000 kypärän valmistukseen ja toimittamiseen tilauksen tehneille asiakkaille. Onko marginaali ollut riittävä?

Varmaa tietoa siitä, keiden kanssa Skully tekee yhteistyötä, ei toistaiseksi ole olemassa, mutta joidenkin lähteiden mukaan kypärät valmistaisi kiinalainen alihankkija.

Yritys myös kaupittelee sivustollaan betatestausohjelmaa, eli kypärän koekäyttöä sen kehittämiseksi. Ohjelmaan on Asphalt and Rubberin mukaan ilmoittautunut jo yli 100 000 "testaajaa", mutta kyse lienee enemmän sijoittajille suunnatusta tempusta sekä potentiaalisen markkinointiosoitteiston keräämisestä kuin vakavastiotettavasta operaatiosta.

Tiedossa ei myöskään vielä varmuudella ole, että yksikään motojournalisti olisi saanut koekäyttää kypärää. Joulukuussa lienemme viisaampia.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Älyteknologia tunkee tosissaan - puheohjaisitko moottoripyörää?

Maailman älykkäimmän kypärän valmistaja tahkoaa rahoitusennätyksiä - hyvästä syystä