Poliisipartion lähtiessä seuraamaan moottoripyörää Itäväylän ja Linnanpajankujan risteyksessä ajoi kuljettaja päin punaisia valoja. Partio päätti pysäyttää ajoneuvon kytkien samalla hälytysvalot, hälytysäänet sekä punaisen pysäytysvalon päälle. Tässä vaiheessa moottoripyörän kuljettaja lähti ajamaan partiota karkuun. Moottoripyörä kääntyi Itäväylältä Länsimäentielle ajaen jälleen punaisista liikennevaloista läpi. Partio seurasi moottoripyörää Länsimäentiellä jolloin moottoripyörän nopeus oli n. 120km/h. Länsimäentiellä on 60km/h nopeusrajoitus.

Moottoripyörän kuljettaja kääntyi ajosuunnassaan oikealle Mellunmäentielle ja jatkoi ajoaan voimakkaasti kiihdyttäen. Moottoripyörän nopeus Mellunmäentiellä 40km/h aluerajoitusalueella oli yli 100km/h. Mellunmäentien ja Ounasvaarantien risteyksen kohdalla moottoripyörän kuljettaja ohitti liikenteenjakajan kovalla nopeudella väärältä puolelta käyttäen vastaantulevan liikenteen kaistaa.

Moottoripyörä kääntyi Mellunmäentieltä Sallatunturintielle ajautuen jalkakäytävälle ja osittain nurmikolle. Kuljettaja jatkoi ajoaan Sallatunturintie 2 piha-alueelle, missä oli useita ihmisiä ja edelleen taloyhtiön pysäköintialueelle, jossa kuljettaja hylkäsi ajoneuvonsa ja jatkoi pakoaan juosten.

Poliisipartio tavoitti kuljettajan Jalkapolku 5 piha-alueelta, jossa tämä yritti piiloutua pensaikkoon. Mies ei totellut poliisin käskyjä ja lähti tulemaan kohti poliisipartiota, jolloin mieheen jouduttiin käyttämään etälamautinta. Mies saatiin poliisin hallintaan ja tälle laitettiin aggressiivisuuden vuoksi käsiraudat.

Mies puhallutettiin seulonta-alkometriin, joka antoi tulokseksi 0.00 promillea. Miehelle tehtiin myös huumausaineen pikatesti, joka antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Miehen kuljettama moottoripyörä on ilmoitettu anastetuksi. Lisäksi ilmeni, että mies on jo valmiiksi ajokiellossa. Mies kuljetettiin poliisin toimesta verikokeisiin. Verikokeen ottamisen yhteydessä jouduttiin käyttämään voimakeinoja miehen kieltäytymisen ja fyysisen vastarinnan takia. Miehelle jouduttiin käsirautojen lisäksi laittamaan myös jalkaraudat, koska tämän vastarinta oli niin ankaraa.

28-vuotias mies toimitettiin päihdekokeiden jälkeen kiinniotettuna poliisin tiloihin. Asiaa tutkitaan mm. moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja haitantekona virkamiehelle.