360Fly-kamerassa on yksi ainoa linssi, joka kuvaa joka suuntaan. Se kattaa vaakasuuntaan 360° ja pystysuuntaan 240° ja videointi tapahtuu 1504x1504 pikselin resoluutiolla 30 kuvan nopeudella sekunnissa.

Hämmästyttävintä 360Flyllä kuvatuissa videoissa on se, että kuvaa voi kiertää ja kääntää eri kulmissa aivan kuten haluat ja katsoaa sellaisia asioita mitkä tapahtuvat vastapäätä tai alempaa tai ylempää. Toki kuvanlaatu videoissa on huonompi kuin normi-actionkameroissa, mutta se on ymmärrettävää, sillä osakuvassa on aina käytössä vain myös osa pikseleistä.

Laite tulee markkinoille elokuussa ja se on jo ennakkotilattavissa. 360Flyn takana on aikanaan prepaid-periaatteella toimineen langattoman Boost Mobile -verkon perustanut Peter Adderton, joten pikkurahasta ei ole pulaa. 360Fly maksoi autralialaiselle motocross- ja supercross-kuljettaja Chad Reedille 500 000 dollaria, jotta tämä käyttäisi heidän kameraansa.

360Fly-toimintakamera.

360Fly-toimintakamera.

Yritys tekee jo kovaa vauhtia töitä toisen ja kolmannen sukupolven mallien kanssa. Niihin on luvassa rutkasti parannuksia kuvanlaatuun ja resoluutioon sekä kuvausnopeuteen. 

Kaikkein suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin turvallisuussovelluksiin. Yritys tekee yhteistyötä kypärävalmistajien kanssa ja on rakentamassa siihen ominaisuuksia, jotka varoittavat väärin lähestyvistä autoista esimerkiksi liikennevaloissa. Yhtä tärkeä on tietysti myös laajojen kuvakulmien mahdollistama todistusvoima kolaritilanteissa. Kamera kun kuvaa samaan aikaan eteen, taakse ja molemmille sivuille sekä vielä aika laajalla skaalalla myös ylös- ja alaspäin.

Kamera on hiekka-, vesi- ja pölytiivis, käytetty videoformaatti on H.264 ja linssi 8-elementtinen ja 2.5-valovoimainen. Kameran voi ennakkotilata täältä. Asiasta kertoi ensin Ride Advice.