Sunnittelija Jyo John Mulloor on Keralan osavaltiosta Intiasta kotoisin ja vaikuttaa nyt Dubaissa. Omien sanojensa mukaan hän on aina ollut intohimoinen motoristi, ja suorastaan rakastaa kaikkea muuta moottoripyöräilyssä paitsi kypärää. Hänen mukaansa ne ovat epämukavin kapistus, mihin voi pukeutua.

– Toisaalta, Jyo John toteaa, kypärissä on etunsa, joten sen käyttöä ei pidä koskaan vältellä. Projecti "HumanHelmet", "Ihmiskypärä" on tulosta äärimmäisestä inhostani pukeutua noihin paksuihin metallinpalasiin, jotka eivät vain yksinkertaisesti ole yhtä mukavia yllepuettavia kun bandana, lakki, tai ei mitään.

Versio 2.

Versio 2.

– Kuvittele suojaava vaatekappale, joka olisi niin mukava, ettet voisi tuntea pukeneesi sellaista yllesi. Sen lisäksi entä jos kypärä näyttäisi kuin omalta päältäsi? Kyllä! Täysin kustomoitava kypärä, mihin olisit voinut painattaa kuvan omasta päästäsi, Jyo John hehkuttaa.

Vaikka projekti lähtikin Jyo Johnin inhosta perinteisiä kypäriä kohtaan, se on saanut osalleen kosolti maailmanlaajuista kuuluisuutta, ja jopa monet kypäränvalmistajat ovat olleet kiinnostuneita ja ottaneet yhteyttä. Hän toivookin näkevänsä kypäröitään myös käytössä tulevaisuudessa.

Lisää aiheesta mm. Boingboingissa, Behance.netissä sekä Jyossa.

Versio 3.

Versio 3.

Versio 4.

Versio 4.

Mallit ja kypärät.

Mallit ja kypärät.