Tutkinnassa on suoritettu runsaasti teknistä ja taktista tutkintaa, jonka perusteella tapahtumasta voidaan sulkea pois ulkopuolinen surmaaja. Tutkinnan perusteella on todennäköistä syytä epäillä, että United Brotherhood -rikollisjärjestöön kuulunut 46-vuotias mies on mennyt lauantaina entuudestaan tuntemansa 37-vuotiaan miehen asuntoon ja surmannut tämän ampumalla.

Tekovälineenä käytetty käsiase on ollut luvaton ja se on löytynyt tapahtumapaikalta. Poliisin mennessä asuntoon sunnuntaina 5.7.2015 poliisipartio on löytänyt asunnosta molemmat miehet kuolleina. 46-vuotiasta miestä epäillään murhasta, eikä hänen kuolemaansa epäillä liittyvän rikosta.

Tapahtumalle ei ole toistaiseksi ilmennyt mitään selkeää motiivia. Keskusrikospoliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä Helsingin poliisilaitoksen kanssa. KRP kertoo tiedottavansa tapahtumasta seuraavan kerran aikaisintaan ensi viikolla.

Helsingin Sanomat kertoo torstaiaamuisessa artikkelissaan, että 46-vuotias mies kuuluu väkivaltaisimman mp-jengin United Brotherhoodin johtajistoon, ja että yrittäjänä toimineella 37-vuotiaalla on myös yhteyksiä jengiin.

Kyse saattaa olla järjestön sisäisestä valtataistelusta, epäilee HS.