Tilaisuuteen oli imoittautunut noin 300 motoristia, mutta paikalla saattoi olla heitä jopa nelisensataa. Alkuun motoristit ja Jessen mopoilevat ystävät kokoontuivat Pihvipaikan laajalle pihamaalle. Sovittu aika oli kello 17.30, mutta väkeä alkoi kertyä jo hyvissä ajoin.

Pihvipaikan tarjoilijana toimiva Heidi Porttikallio kertoi, että ravintola oli varautunut 200-300, mutta jopa suuremmankin vierasjoukon tuloon.

– Kahdella kahvinkeittimellä teemme nopeasti lisää kahvia tarpeen mukaan. Lisäksi paistamme lisää munkkirinkeleitä sitä mukaa kuin tarvitaan, Heidi totesi.

Heidi Porttikallio.

Hän oli pahoillaan tapahtuneesta, ja olisi mielellään ottanut osaa omalla 400 cm3 Kawasakillaan kulkueeseen, mutta se oli valitettavasti työtilanteen vuoksi mahdotonta.

Rene Jardin puolestaan oli ollut järjestämässä tapahtumaa yhdessä Jaakko Räsäsen, koko homman primus motorin kanssa.

Rene Jardin.

– Jesse oli poikani parhaimpia kavereita jo päiväkotiajoista lähtien, joten asia tuli todella lähelle. Itse en tuntenut Jesseä kovin hyvin, mutta olen nähnyt poikani surun. Hän tulee omalla mopollaan mukaan kulkueeseen, Jardin pohtii.

Jardin on auttanut tapahtuman tiedottamisessa ja järjestelyissä.

Poliisi mukana tuomassa arvokkuutta

Moottoripyöräpoliiseja oli paikalla kaksin kappalein Maijan ja normipoliisiauton lisäksi.

– Muistoajostahan tässä on kysymys, joten on hyvin sopivaa, että poliisi vetää letkaa. Me turvaamme kulkueen turvallisuuden, että se pääsee esteettömästi etenemään. Poliisi tuo tilanteeseen myös lisää arvokkuutta, toteaa vanhempi konstaapeli Toni Lundell

Vasemmalta vanhemmat konstaapelit Raimo Teppo ja Toni Lundell.

Lundell veti letkaa ja vanhempi konstaapeli Raimo Teppo puolestaan piti perää. Takanatulevan tehtävänä on radion avulla pitää yhteyttä ja joko lisätä tai hidastaa keulan vauhtia, jos jonon etenemisessä on ongelmia. 

Räsänen tyytyväinen osanottoon

Jututimme Pihvipaikan pihalla ennen kulkueen lähtöä tapahtuman järjestänyttä Jaakko Räsästä, joka vakuutti tyytyväisyyttään.

– Kaikki mahdollinen on nyt tehty, ja väkeä näyttää tulevan mukavasti paikalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaakko Räsänen oli tyytyväinen järjestelyjen sujumiseen.

Räsäsellä onkin vielä monta pientä asiaa sovittavana. Hän käy antamassa viime ohjeita liikenteenohjaajille, joita on kaikkiaan 15 henkilöä sekä tervehtimässä paikalle tulleita poliiseja.

Pian on aika lähteä kolme kilometriä pitkään kulkueajoon 400 motoristin voimin. Mitä se osoittaa?

– Kulkueen kärjessä ajavat Jessen omaiset ja ne hänen kavereistaan, joilla on mopo. Sitten tulee noin 400 motoristia kaikenlaisilla mahdollisilla pyörillä ja kaikenlaiset lajirajat ylittäen. Kaikki kunnioittavat Jessen muistoa, samalla motoristien yhteishenki tulee hienosti esille. Kaikki haluavat tulla ja olla mukana. Monet heistä ovat vanhempia, joten kaikki tuntevat ja tietävät miltä tuntuisi, jos kyse olisi omasta lapsesta. Samalla tämä on kunnianosoitus myös moottoripyörän selästä matkalle jääneille motoristeille, Räsänen pohtii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeiset vinkit liikenteenohjaajille.

Kunnianosoitus

Kulkue ajoi lopulta sovitun matkan ja moottoripyörät pysäköitiin läheiselle kentälle, josta käveltiin sille pylväälle, johon Jesse viimeisen kerran törmäsi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kenttä oli täynnä moottoripyöriä, kaikenlaisia moottoripyöriä.

Siellä halukkaat saivat kirjoittaa muistokirjaan nimensä, jonka jälkeen motoristit Räsäsen johdolla laskivat seppeleen Jessen muistolle ja Jardin luki Jessen ystävien muistosanat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menossa allekirjoittamaan ja seppelenlaskuun.

Monien kosteiden silmien voimin lähdimme sen jälkeen paluumatkalle. Ajatuksemme olivat Jessessä ja toivotimme voimia hänen vanhemmilleen ja läheisilleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Motoristien muistoseppele ja kunnioittava hiljaisuus.

Kuten 35 vuotta moottoripyöräillyt järvenpääläinen Thomas Karlsson sanoi "Olen jo 30 motoristiystävääni haudannut, ja kai minun pitäisi kestää nämä tilanteet, mutta vaikka en Jesseä henkilökohtaisesti tuntenut, hän oli nuori, ja tämä on todella raskasta".

Allekirjoitamme tämän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koskaan siihen ei totu, toteaa Thomas Karlsson (kuvassa vasemmalla).