Bay Cityn tapahtuma sai alkunsa, kun mies lähti pakoon poliisia moottoripyörällään näiden yrittäessä pysäyttää hänet humalassa-ajosta epäiltynä. Takaa-ajo päättyi ikävällä tavalla, kun mies menetti Harley-Davidsoninsa hallinnan kaarteessa, ajautui katukäytävän reunukseen, ja lensi puhelinvaijeriin, joka leikkasi hänet kahtia vyötäröstä. Sen jälkeen hän törmäsi vielä puuhun. Mies kuoli välittömästi.

Moottoripyörä jatkoi matkaansa yksikseen vielä parin korttelin verran. Jopa takaa-ajoon osallistuneet poliisit olivat häkeltyneitä onnettomuuden ilkeästä luonteesta. Asiasta kertoi ensin Mirror.

Mikäli miehen henkilöllisyys oli tiedossa, voi kysyä, olisiko parempi toimintatapa ollut seurata etäältä miehen kotiutumista, mutta tilanteen laatua on tietysti vaikea arvioida täältä käsin. Moottoripyöräilijä olisi joka tapauksessa voinut vain ottaa mahdollisen humalassa-ajorangaistuksen vastaan. Kyse on aina omista valinnoista: kannattaisiko tarpeettomia riskejä vältellä?

Oheisessa tilanteessa eilisillalta taas suomalainen poliisi toimi esimerkillisesti.

Poliisi luopui takaa-ajosta riskien vuoksi

Sisä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan perjantaina kello 18 jälkeen Jyväskylässä tapahtui törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. 

Liikenneyksikön moottoripyöräpoliisi oli valvomassa liikennettä Korpilahden keskustassa, kun hän havaitsi oranssin kevytmoottoripyörän. Tämän kuljettaja lähti voimakkaasti kiihdyttämään nopeuttaan huomatessaan poliisin. Moottoripyöräpoliisi lähti pakenevan ajoneuvon perään, joka jatkoi ajoa kovalla nopeudella Martinpolulla kohti tietä numero yhdeksän. Pakenevan ajoneuvon nopeus nousi pahimmillaan 80 km/h 30 km/h nopeusrajoitusalueella.

Välittömästä seurannasta luovuttiin, koska alueella oli paljon muuta ajoneuvoliikennettä sekä jalankulkijoita. Pakeneva moottoripyörä ja sen kuljettaja kuitenkin löydettiin seuraamalla sen jättämiä jälkiä maastopolun varresta Korpilahdentieltä. Kevytmoottoripyörän kuljettajaksi ilmeni paikkakuntalainen 16-vuotias mies, joka määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.