ScarabRV on kevytrakenteinen telttatraileri, ja soveltuu siksi myös isolla moottoripyörällä vedettäväksi. Sen omapaino on 136 kilogrammaa, mikä siis mahdollistaa sen vetämisen 272 kg painavalla veturilla. Mikäli haluat mukaan myös matkatavaroita, maksimikantavuus on 250 kg, johon tarvittaisiin jo 500 kg:n painoinen pyörä. Mutta samalla laskukaavalla esimerkiksi 330 kg:n pyörällä voisi traileriin laittaa jo noin 30 kg matkatavaroita. Sen alaosa muodostaa ison yhtenäisen lukittavan tavaratilan, jonka tilavuus on peräti 623 litraa. 

Näyttää kuitenkin siltä, että Camano Islandissa Washingtonissa asustavat Mike ja Mary Setzer eivät onnistuisi Indiegogossa pyörivässä joukkorahoitushankkeessaan. Kampanjan 23 vuorokauden aikana se on onnistunut keräämään ainoastaan 210 aitoa Yhdysvaltain dollaria, kun tavoite on 350 000 dollaria valmistuksen aloittamiseksi. Rahoituskierrosta on jäljellä enää kahdeksan päivää.

ScarabRV:n idea on hyvä. Ajat paikalle trailereinesi. Otat kaukosäätimen esiin ja käynnistät trailerin kompressorin, joka täyttää kahden hengen teltan minuutissa. Teltta myös tyhjenee venttiilin kautta noin minuutissa, jonka jälkeen voit kääntää sen kasaan. Leiriytyminen ei voisi olla helpompaa.

Sisätilat ovat selkeät ja riittävät kahdelle.

Telttatraileri sai alkunsa, kun Setzerit innokkaina telttailijoina eivät löytäneet aivan sellaista ratkaisua kuin kaipasivat. He nimittäin etsivät vaihtoehtoa, joka olisi kevyt, helppo pystyttää sekä samalla tyylikäs. Hylättyään kaikki jo olemassaolevat ratkaisut liian suurina, painavina tai vaikeina käyttää, he alkoivat kehitellä omaa.

Päädyttyään ilmatäytteiseen rakenteeseen, he suunnittelivat teltan, joka käyttää ilmaa tukirakenteissaan. Scarabia ei tarvitse edes ottaa esille tai poistaa kattoa sen tieltä. Telttavaunun katto avautuu kahtia ja teltta täyttyy minuutissa.

Teltassa on iso ovi takana ja ikkun edessä. Rakenne näyttää hieman huteralta kovaan tuuliin. Toinen asia on vedenpitävyys, koska kyse näyttäisi olevan yksikerrosteltasta. Tarpin, eli peitekankaan käyttö saattaisi olla kovalla sateella suositeltavaa.

Kevytrakenteista traileria on helppo vetää isolla moottoripyörällä.

Trailerin paino on saatu alas lasikuiturungolla, ja ulkonäkö on samalla saatu omanlaisekseen. Runko on suunniteltu siten, että painopiste olisi mahdollisimman alhaalla ja siten helppovetoinen. Teräsputkirunkoon on liitetty 12 tuuman renkaat ja jousitus.

Trailerissa on 12 voltin ja 20 ampeeritunnin akku. Lisäksi siinä on 12 voltin ulostulo sekä mahdollisuus lisätä useampia 12 voltin ulostuloja ja USB-liittimiä.

Pitkä prosessi

Setzerit ovat aloittaneet ScarabRV:n kehittämisen jo 2007 ja ovat tähän mennessä saaneet kaksi prototyyppiä kehitetyksi. He ovat myös kehittäneet valmistusvälineitä ja rakennusprosessin, käyttäen omaa aikaansa satoja tunteja sekä omia varojaan yli 100 000 dollarin edestä hankkeeseen. Lisäksi he ovat käyttäneet paljon aikaa prototyyppien testaamiseen vetämällä niitä Harley-Davidsoninsa ja Toyta Priuksensa perässä. Toivottavasti he löytävät toisen rahoituslähteen ja pääsevät aloittamaan tuotannon.

Aiheesta kertoi ensin Gizmag. Lisätietoja ScarabRV:n kotisivuilta. Katso telttatrailerin toimintaa esittelevä video alla. Indiegogon kampanjassa laitteen hinta on 4200 dollaria, normaalisti taas kunhan valmistus aloitetaan, 6995 dollaria.