Norton Motorcycles Ltd saa Englannin hallitukselta rahoitusta 600 uuden työpaikan luomiseen, mukaan lukuun kuuluu 200 oppisopimusopiskelijaa. Hallituksen myöntämä rahoitus on 5,6 miljoonaa euroa, jota Norton käyttää uuden 1000 neliön tehtaan rakentamiseen sekä uuden puhtaamman moottoriteknologian kehittämiseen uuden "vihreämmän" Norton-moottoripyörän valmistamiseksi kahden vuoden sisälllä. Lisäksi se perustaa akatemian insinöörioppisopimusopiskelijoita varten, johon osallistuu myös alihankintaketjun opiskelijoita.

Rahoitus tuottaa 159 suoraa työpaikkaa Nortonilla, ja yritys odottaa sen johtavan kaikkiaan noin 600 henkilön työllistymiseen viiden vuoden jaksolla.

- Tämä investointi varmistaa englantilaisen mp-valmistuksen pitkän tähtäimen tulevaisuuden Nortonille ja alihankintaketjulle sekä palauttaa osaamista, jota on kadonnut englantilaisesta valmistuksesta ja auttaa samalla kohtaamaan kasvavaa globaalia kysyntää, yrityksen lehdistötiedotteessa todetaan.

– Norton on ikoninen brittibrändi, joka tunnustetaan kaikkialla maailmassa. Olemme työskennelleet jämäkästi viimeiset kuusi vuotta tuodaksemme Nortonin takaisin brittiläisvalmisteiseksi moottoripyöräksi. Koulutus ja osaaminen ovat avain teollisuusalallamme. Perustamalla brittiläisen moottoripyöräteollisuudellen tarpeita varten erikoistuneen Akatemian saamme varmistettua itsellemme kestävän tulevaisuuden, Nortonin pääjohtaja Stuart Garner toteaa.

Norton kertoo myös arvostavansa hallituksen tukea, mikä antaa yritykselle luottamusta teollisuudenalan palauttamiseksi Britanniaan sekä auttaa luomaan työpaikkoja ja oppimaan unohtuneita asioita sekä aikanaan viemään pyöriä myös maailmalle. 

24.7. Norton kertoi aloittavansa Dominator SS:n viennin Ranskaan ja Australiaan. Kyseessä on malli, jota valmistetaan vain rajoitettu määrä. Merkillä on vientiä myös mm. Yhdysvaltoihin ja Suomessakin on edustus.