Kuten tiedetään, työ tietyöalueella on vaativaa ja vaarallista, eivätkä liikennerajoitukset ole siellä turhaan. Ranskassa tilastojen mukaan neljännes tietyöläisten kuolemista johtuu tietyöalueella ylinopeutta ajavista ajoneuvoista.

Uusi tutka on täysin siirrettävä ja autonominen, itsestääntoimiva, siksi nimitimme sitä mobiilipeltipoliisiksi. Se tuodaan paikalle traileriila. Itse tutka kameroineen ja langattominen tiedonsiirtoineen on varustettu akuilla, joten se on riippumaton sähköverkosta. Se pystyy myös kuvaamaan ylinopeutta-ajavat ajoneuvot tien kummaltakin puolen, kuvaamaan kahta kaistaa yhtäaikaa ja se pystyy käsittelemään 7500 ajoneuvoa tunnissa. Laitteen akut kestävät päiväkausia, ja se on suunniteltu nimenomaan tietyöalueiden käyttöön.

Tämän vuoden loppuun mennessä niitä otetaan Ranskassa käyttöön 50 kappaletta, ja vuoden 2016 loputtua niitä pitäisi olla jo 150 kappaletta. Joten mikäli ajat Ranskassa tietyöalueelle, on parempi hidastaa ja ajaa rajoitusten mukaisesti.

Asiasta kertoi ensin Motorbiker.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Mies väläytti tahallaan moottoripyörällä 53 kertaa peltipoliisin, kuinkas sitten kävikään?