Vanhojen Honda-moottoripyörien faneilla on edessään kulta-ajat kun pääsevät käsiksi näihin aarteisiin. 

Myymälän perustivat Jim Lahey ja veljekset Clyde ja Ivan Frizell alunperin maatalousmyymäläksi, mutta 1965 aloittivat Honda-moottoripyörien myynnin liikkeessä saman tien kun Honda aloitti tuotteidensa maihinnousun USA:ssa. Pian kävikin sitten niin, että maatalouskoneiden myynti jäi ja miehet keskittyivät moottoripyöräbusinekseen.

Honda Benly, juuri huollettu, ajettu 10 553 mailia.

Honda Benly, juuri huollettu, ajettu 10 553 mailia.

Kun miehet lopettivat myymälän jäätyään eläkkeelle 1992, he vain kertakaikkiaan sulkivat ovet ja jättivät tavarat paikalleen, eivätkä katsoneet taaksepäin ennenkuin vasta nyt.

Vanderbrink Auctions järjestää 6.9. huutokaupan Greenfieldissä, ja siellä on kaupan noin sata vanhaa Honda-moottoripyörää pääosin 70- ja 80-luvuilta, mukana myös melkoisia kultapaloja sekä mm. kaksi BSA:ta 60-luvulta, yksi Ducati ja muita merkkejä sekä muuta tavaraa kuten kypäröitä, ajoasuja, kirjallisuutta, varaosia ja muuta mielenkiintoista.

40-vuotias 1975 Honda GL1000.

40-vuotias 1975 Honda GL1000.

Nyt Clyde Frizell ja hänen veljensä Ivanin leski Isolde, joka toimi kirjanpitäjänä yrityksessä aikanaan ovat päättäneet muuttaa varaston rahaksi. Mielenkiintoista on, että Greenfield Honda myi parhaimmillaan vuodessa yli 400 Hondaa 2200 asukkaan yhteisössä.

Honda CBX, moottori tallessa, ajettu 43 mailia.

Honda CBX, moottori tallessa, ajettu 43 mailia.

Myynnissä on monia mielenkiintoisia pienikuutioisia 1970-luvun Hondia, mutta lisäksi ensimmäisen mallivuoden Gold Wing eli 1975 Honda GL 1000, jossa on edelleen kiinni omistajansa radio ja kuplakompassi. Lisäksi myynnissä on 1984 Gold Wing, jolla on ajettu tosi vähän. Todelliselle entusiastille on kaupan pari CBX1000:sta eli sen ajan 6-sylinteristä superpyörää, joilla on molemmilla ajettu erittäin vähän.

1966 Ducati 250 DM. Pyörä on hieman rähjäisen näköinen eikä ole toimintakuntoinen

Mikäli kiinnostaa, pöyriä ja muita tavaroita kuten vanhoja myynnissä olevia julisteita ja varaosiakin voi katsoa sähköisestä huutokauppaluettelosta Vanderbrink Auctionsin sivuilta. Kaupan on myös pari Mummo Ankka -traktoria sekä kolmipyöräisiä nyttemmin jo kiellettyjä mönkijöitä. Asiasta kertoi Dealernews.

Aito Honda-juliste, yksi monista kaupan olevista.

Aito Honda-juliste, yksi monista kaupan olevista.

Edit: perjantaina 7. elokuuta klo 16.50 korjattu otsikosta vuosimäärä 33 oli laskuvirheen seurausta. Nyt otsikossa oikea luku: 23 vuotta.