Perjantaina puolen yön jälkeen poliisipartio meni selvittämään Nastolan keskustaan nuorisoporukan häiriökäyttäytymistä, kun paikalta lähti mieshenkilö moposkootterilla ajamaan karkuun. Partio lähti seuraamaan mopomiestä, joka ajoi kevyen liikenteen väyliä yrittäen karistaa poliisiauton kannoiltaan. Mopomies ajoi useamman risteyksen ylittäen hiljentämättä vauhtiaan. Lopuksi mopomies ajoi Lekatie 6:n kiinteistön kohdalta metsikköön, mutta mopoilijan epäonneksi metsikössä ei mennytkään ajoreittiä, vaan hän joutui "umpimetsään" kaatuen mopoineen.

Poliisipartion toinen partiomies lähti jalkaisin seuraamaan mopomiestä ja tavoittikin tämän metsiköstä. Mopoilija yritti vielä juosten karkuun, mutta konstaapeli otti miehen kiinni pienen pyrähdyksen jälkeen. Mies otettiin kiinni ja vietiin Lahden pääpoliisiasemalle epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Karkuun ajamisen syykin selvisi helposti, sillä miehen moposkootteri oli viritetty monin tavoin, mm. moottorin, kaasuttimen ja pakoputken osalta, ja omistajankin mukaan huippunopeus oli huomattavasti sallitua suurempi. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja mopon rekisterikilvet toimitettiin katsastuskonttorille.

Odotettavissa lienee melkoisia lisäkuluja pyörän katsastamisesta kevytmoottoripyöräksi sekä sakkojen muodossa.