Atlantic Metals Group LLC osti käytännössä valmistuksessa käytetty teollisuuslaitteet ja työkalut, moottoripyörät, niiden osat, saatavat sekä aineettoman omaisuuden.

Erik Buell Racing valmisti suuritehoisia sporttipyöriä, kunnes se äkisti lopettu voimintansa keväällä, jolloin 130 työntekijää jäi työttömäksi ja yrityksen miljoonien suuruinen velkataakka paljastui.

Erik Buell perusti aiemmin Buell Motorcycle Companyn, jonka Harley-Davidson omisti yli kymmenen vuoden ajan, luopuen kuitenkin siitä 2009 moottoripyörämyynnin romahdettua edellisenä vuonna USA:ssa. Erik Buell jäi täten tyhjän päälle ja joutui perustamaan uuden yrityksen.

Oikeuden asiakirjoista selvisi, että yrityksen velat ja vastuut olivat 20,4 miljoonaa dollaria ja omaisuuden arvoksi oli ilmoitettu 20,8 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2009 Hero Motor Corporation osti 49,2 % osuuden EBR:stä 25 miljoonan dollarin hintaan. Sen tavoitteena oli silloin saada yhdysvaltalaisen yrityksen teknologiaa ja osaamista länsimaihin suunnattujen mallien tuottamiseksi.

Heinäkuussa Hero ilmoitti ostaneensa EBR:n konsultointibusineksen 2,8 miljoonalla dollarilla. Hero myös suostui luopumaan syytteistä Buellia vastaan.

Rahaa on käytössä velkojen maksuun myynnistä saadut 5 miljoonaa dollaria, joista työntekijöiden palkkarästit maksetaan ensimmäisenä ja muut saavat rahansa vasta sen jälkeen.

Asiasta kertoi Milwaukee Journal Sentinel.