Aiempaa ennätystä pitävät hallussaan ne 221 australialaista naista, jotka 190 moottoripyörän turvin kokoontuivat viime vuoden syyskuussa.

Ace Café London on lupautunut järjestämään tapahtuman, ja paikalla ovat mm. Mike Dawson opastamassa naisia jousituksen ja sen säädön saloihin sekä Oval Motorcycle Centren (OMC) väkeä neuvomassa pyörän turvallisuuden tarkastamisessa.

Kokoontumisella kerätään rahaa Valleyn sairaalan tukemiseksi.

Tapahtumalla on myös toinen puolensa: tavoitteena on saada kasvatettua tietoisuutta naismotoristien määrän kasvusta. Erityisesti viestiä asiasta halutaan viedä moottoripyörien ja ajopukujen ja -varusteiden valmistajille, jotta näiden tuotteet vastaisivat paremmin naisten tarpeisiin.

Naismotoristit lontoolainen Nimisha Patel ja walesilainen Sherrie Woolf kehittivät tapahtuman idean. Heidän mielestään naisille on tarjolla heikompi tuotevalikoima sekä jopa huonolaatuisempia ajoasuja kuin miehille. Naisten nahkahousuista saattavat puuttua suojuksille tarkoitetut kiinnikkeet, ja he haluavatkin tapahtuma avulla kertoa, että naiset myös ajavat moottoripyörillä - ja yhä useammin - sen sijaan että vain istuisivat kyydissä.

"Ja he ajavat kuten miehetkin, kaduilla, enduropyörillä, kaikin mahdollisin tavoin kuten miehetkin", naiset kertovat. 

Myös julkkikset ovat ottaneet tapahtumasta tiedottamiseen osaa Englannissa. Asiasta kertoi ensin Rideapart.

Aiheesta sivuillamme aiemmin: Legendaarista Ace Caféta uhkaa sulkeminen