Maailman ensimmäisen sähköisen liikennevalon tarkka paikka oli Euclid Avenuen ja East 105th Streetin kulmassa Clevelandissa.

Sähköiset liikennevalot ovat tehneet maailman paljon helpommaksi paikaksi moottoripyöräilijöille, autoilijoille ja muille tielläliikkujille. Ennen kuin valot olivat laajasti käytössä, poliisien täytyi seistä risteyksissä ohjaamassa liikennettä käsimerkein.

Kuten arvata saattaa, myös maailman ensimmäisen liikennevalon tittelistä käydään kovaa kädenvääntöä. Aivan ensimmäiset liikennevalot asennettiin oletettavasti Lontooseen 1868. Mutta ne toimivat kaasulla, ja muutama räjähdysonnettomuus söi niiden uskottavuutta ja käytettävyyttä. 

Vuonna 1912 putkahti jonkun mieleen parempi idea puisesta laatikosta, jossa vihreä ja punainen valo olisivat päällekkäin. Kun nämä vielä yhdistettiin sähköverkkoon, modernien liikennevalojen esi-isä oli valmis. Alkuun valoissa oli vain kaksi väriä. Oranssi valo otettiin pylväissä käyttöön vasta myöhemmin.

Mutta vielä täsmennykseksi, Clevelandissa käyttöönotetut valot olivat siis maailman ensimmäiset sähköiset liikennevalot. Asiasta muistutteli Autocar India.