Tenneco Incorporated kertoo käyneensä pitkän konsultaatioprosessin Marzocchin työntekijöiden edustajien kanssa, mutta lopputulos näyttää väistämättömältä. Marzocchi työllistää tehtaallaa Bolognassa 127 henkilöä, ja lisäksi 11 henkilöä Pohjois-Amerikassa ja Taiwanissa.

Marzocchin toiminnan loppuminen päättää pitkän luvun huippuiskunvaimentajavalmistajan tarinassa. Yrityksen perustivat 1949 veljekset Guglielmo ja Stefano Marzocchi.

Tenneco odottaa lopettamiskustannusten rasittavan tulostaan noin 27 miljoonaa dollaria kolmannella vuosineljänneksellä, mutta parantavan tulosta vuodesta 2016 alkaen noin 7 miljoonalla dollarilla vuosittain.

Tennecon on maailmanlaajuinen valmistaja, jonka vuotuinen liikevaihto on noin 8,4 miljardia dollaria, ja sen pääkonttori on Lake Forestissa Illinoisissa. Se työllistää kaikkiaan noin 29 000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Yrityksen brändejä ovat mm. Monroe, Walker XNOx ja Clevite Elastomer. Sen asiakaskuntaan kuuluvat mm. Audi, Fiat, Ford, Honda, GM, Jaguar, Mazda ja Porsche, kertoo Motorcycle.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Legendaarinen iskunvaimenninvalmistaja sulkee tehtaansa - moni mp-valmistaja joutuu etsimään korvaajan