1. Norton Motorcycle Company perustettiin jo vuonna 1898 kaksipyöräisiin tarkoitettujen osien valmistajaksi. Vuonna 1902 he valmistivat jo ensimmäiset moottoripyörät, joissa silloin vielä käytettiin ostomoottoreita. Vuonna 1908 julkistettiin ensimmäinen Nortonin itsevalmistamalla moottorilla varustettu pyörä. Moottori oli - kuinkas muutenkaan - kaksisylinterinen.

2. Saksalaista keksijää Gottlieb Daimleria pidetään ensimmäisen 'oikean' moottoripyörän rakentajana. Daimler oli saksalainen ja häntä pidetään polttomoottorin kehittämisen ja auton kehittämisen suurena edelläkävijänä.

3. Yamahan logossa on tunnusmerkkinä kolme äänirautaa. Tämä johtuu siitä, että yritys oli aikanaan maailman suurin pianovalmistaja, ennen kuin alkoi 1955 valmistaa myös moottoripyöriä.

4. Enimmillään jopa kahdeksan moottoripyörää voi mahtua samaan parkkiruutuun, mihin mahtuu ainoastaan yksi auto.

5. Don Vesco oli ensimmäinen henkilö, joka ylitti 300 mailin (482 km/h) nopeuden moottoripyörällä vuonna 1975. Laitteena hän käytti Yamahan 1496 cm3 moottoriin perustunutta sikaarin mallista pyörää.

6. Moottoripyörät ja skootterit ovat polttoainetaloudellisuudeltaan keskimäärin miltei kaksi kertaa tehokkaampia kuin autot.

7. Kawasaki valmistaa myös avaruusaluksia.

8. MV Agustan F4 1078 RR:llä on Utahin suolatasangolla saavutettu 312 km/h huippunopeus vuonna 2007. 

9. Maailman nopeimmaksi moottoripyöräksi tituleeratulle Dodge Tomahawkille - hevosvoimia 500, 8,3 l V8-moottori - luvattiin paperilla huippunopeudeksi 680 km/h, mutta tiettävästi kukaan ei ole ajanut sillä kovempaa kuin 160 km/h. 

10. Kun Valentino Rossi oli viisivuotias, hänen isänsä Graziano rakensi hänelle mikroauton saadakseen suunnattua hänen mielenkiintonsa muualle moottoripyöristä.