Spheron BB-8-droidia voi liikuttaa rullaamalla, tai antaa sen kulkea ennalta valittuja reittejä ja lähettää viestejä. Droidi iski fanien sydämiin jo Star Wars VII trailerin yhteydessä. Pieni pallon muotoinen robotti, joka kulkee pyörimällä ja jonka puolipyöreä pää vain pysyy paikallaan, teki trailerista heti Youtube-hitin.

Spheron ratkaisu on hyvin samantyyppinen. Yritys valmistaa jo ennestään itsekseen pyöriviä palloja, joten jäljelle vain ratkaisu, miten saada pää pysymään paikallaan pyörimisestä huolimatta. Sphero sai pään paikalleen magneettien avulla.

Robottia ohjataan älypuhelinohjelmistolla Bluetoothin kautta. Erikoisviestimuodon avulla voi luoda, lähettää ja katsoa virtuaaliholograafivideoita, jotka sitten heijastetaan lattiaan laajennetun todellisuuden ja älypuhelinohjelmiston avulla. Normaalien ohjaustoimintojensa lisäksi robotti vastaa Star Wars -tyyppisiin erikoiskomentoihin, kuten jos huudetaa "se on ansa", droidi saa paniikkikohtauksen ja pakenee. BB-8 toimii iOS, Android- ja Windows-laitteiden kanssa.

BB-8 mukana tulee Star Wars -teemainen induktiolatausalausta. 

Asiasta kertoi Independent. Oheinen video selvittää sinulle BB-8-droidin toiminnan parhaiten.