Kawasaki on aiemmin kesällä "narahtanut" ahdetun pienikuutioisen pyörän patenttipiirroksista, sen vuoksi voinemme odottaa kalliin ja huipputehoisen H2:n rinnalle kuluttaja- ja käyttäjäystävällisempää mallia, jossa ahtimen avulla on maltettu ottaa vähän rauhallisemmin tehoja ja vääntöä ulos kuin on laita ahtamisen lippulaivassa H2:ssa ja erityisesti R-versiossa. 

Joka tapauksessa patenttipiirroksissa oli nähtävissä erilainen mekaaninen ahdin kuin mitä käytetään isoveljessä. Ja oheinen Young Machinen kannessa komeileva kuva tulevasta Ninja 650 S2:sta on Kawasakin Liquid metal -värillä maalattu.

Ninja S2 650, mekaanisesti ahdettu vuoden 2016 malli?

Ninja S2 650, mekaanisesti ahdettu vuoden 2016 malli?

Honda Gold Wingin 40-vuotispainos saattoi olla pyörän faneille jonkinlainen pettymys. Vaikka väritys oli uusi, muu konstruktio alkaa jo olla ikääntynyt. YM:n kannessa näkyvä trike on futuristisemman näköinen, joten kyse voi olla pelkästään konseptista. Toisaalta Wingejä varten saa rakennussarjoja, joilla niistä voi tehdä kolmipyöräisiä aivan kuten Harley-Davidsonejakin varten.

Ja Harley-Davidson tekee jo tuotantokolmipyöräversiota Harrikasta. Miksi ei Honda tekisi samoin, varsinkin kun se muutenkin on laajentanut Gold Wing -mallistonsa jo kolmeen eri kategoriaan sopivaksi?

Honda Gold Wing 1800, varsin sporttinen trike. Konsepti?

Honda Gold Wing 1800, varsin sporttinen trike. Konsepti?

Yamahan MT-09 kolmipyörinen malli saattaa niinikään olla pelkkä viime syksyn konseptin uusinta, mutta kuka tietää. Yamaha on varsin onnistuneesti osunut markkinarakoon Japanin mustasta puolesta "kertovalla" teemallaan, joten tuon alabrändin laajennus kiinnostaa varmasti markkinaosuuttaan kasvattavaa maailman kolmanneksi suurinta moottoripyörävalmistajaa.

Mitä mieltä olet, vaikuttavatko nämä "ennusteet" uskottavilta?

Yamaha MT-09 Trike, viime vuoden konsepti?

Yamaha MT-09 Trike, viime vuoden konsepti?