16-vuotias paikkakuntalainen poika pyrki karistamaan Savonlinnan poliisipartion kannoiltaan moottoripyöräksi viritetyllä mopolla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisipartio pyrki pysäyttämään mopon rinnakkaisväylällä tarkastusta varten, mutta mopon kuljettaja lähti poliisia karkuun 80 km/tunnissa nopeudella kohti Savonlinnan keskustaa. Poliisi seurasi mopoilijaa ja tavoitti hänet Tulliportinkadulla.

Mopon rakenteellista nopeutta oli muutettu moottoripyöräksi, jolloin kuljettajan mopokortti ei riittänyt ajoneuvon kuljettamiseen. Pojan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomukseen. Koska pojan virittämä moottoripyörä oli huoltajan nimissä, epäillään huoltajaa kulkuneuvon luovuttamisesta henkilölle, jolla ei ole vaadittavaa ajo-oikeutta.

***

Perjantai-iltana Savonlinnan poliisipartio kiinnitti huomionsa Savonlinnan ABC-liikennemyymälän takapihalta poistuneeseen kevytmoottoripyörään, jossa ei ollut lainkaan valoja eikä rekisterikilpeä. Kevytmoottoripyörän kuljettaja ei totellut poliisin punaista pysäytysvaloa, vaan jatkoi matkaansa kohti Kellarpeltoa yrittäen karistaa poliisipartion pienillä teillä. Poliisipartio pysyi kuljettajan perässä ja lopulta tavoitti kuljettajan.

Partiolle selvisi, että kuljettajana oli 14-vuotias poika joka oli ottanut kotoansa luvatta käyttöönsä monttukäyttöön tarkoitetun kevytmoottoripyörän. Lisäksi kuljettaja oli nauttinut kaveriltaan saamiaan alkoholijuomia. Nuoresta iästään johtuen pojan epäillään syyllistyneen useisiin rikollisiin tekoihin.