Tähtimoottoriset ja ilmajäähdytteiset pyörät vaativat varmaan poikkeuksellista mukautumiskykyä kuljettajilta. Sen verran lämpöä varsinkin nämä isomman pään moottorit erityisesti pysähdyttäessä tuottavat.

Yksi etu tähtimoottoreissa kuitenkin rivi- tai V-koneeseen verrattuna on: ne ovat käytännössä lähes värinättömiä kiitos rakenteensa.

Videosarjassa pari uudempaa, sitten todellinen BomberBike, senjälkeen klassikko ja viimeisenä vähäisin, mutta kiinnostavin.

Tähtimoottoriset moottoripyörät eivät ole aivan jokapäiväinen näky maanteillä, joten pitemmittä puheitta päästetään liikeelle JRL Cyclesin pari videota.

1. JRL Cyclesin tähtimoottoripyörät

Näissä käytetään Rotaxin lentokoneisiin tarkoitettuja tähtimoottoreita. Seuraavassa kaksi JRC:tä.

2. BomberBike-projekti Saksanmaalta

Tätä pyörää voi sanoa pitelemättömän mielikuvituksen tulokseksi. Sillä ei ilmeisesti ole vielä julkisesti ajettu, mutta se on jo siinä kunnossa, että vaihteisto ja huom: etuveto toimivat. Mitä muuta voi sanoa moottoripyörästä, jossa on 550 hv ja moottorin tilavuus karvan alle 12 litraa?

Videota kannattaa katsoa myös sillä silmällä, että aina keksijänkään elämä ei ole helppoa!

3. Verdel-klassikko

Vuosimallin 1912 Verdel 750 cm3 tähtimoottoreineen on erittäin suuri harvinaisuus. Verdel valmisti Englannissa lentokoneenmoottoreita, muttei moottoripyöriä. Mp-valmistaja Packard ilmeisesti aikanaan valmisti sitten näitä Verdeleitä. Tiettävästi yhtään alkuperäistä pyörää ei ole säilynyt, ainoastaan kolme tai neljä kopiota. Kopiot on kuitenkin tehty alkuperäisen mallin mukaan ja saattaa olla, että moottorit ovat alkuperäisiä.

4. Mini-mp tähtimoottorilla

Tätä päheää minimoottoripyörää kuljettaa puolestaan UMS Technologiesin tähtimoottori.