Normaali parranajokone - oli se sitten sähköinen tai perinteinen partahöylä - leikkaa karvan terän avulla ihon pintaa pitkin. Tämä aiheuttaa naarmuja ja haavoja myös iholle varsinkin perinteisellä partahöylällä ajettaessa tarvitaan lisäksi partavaahtoa sekä vettä huuhtelua varten. Skarp Razor toimii siten, että se käyttää settiä tietyntaajuista valoa katkaistakseen karvan, mikä parasta, valo ei kosketa ihoa eikä vaikuta siihen. Laser välähtää vasta "karvakontaktissa", ja leikkaaminen tapahtuu hyvin matalalta, joten laserin käyttö parran- tai karvanajossa tuottaa paljon tasaisemman ja pidempään sileänä pysyvän leikkaustuloksen. Ja mikä parasta: naarmuttamatta tai haavoittamatta ihoa.

Skarp hakee joukkorahoitusta Kickstarterin kautta, ja ilmeisesti laite on tulossa tositarpeeseen, sillä se on onnistunut keräämään rahoitustarpeensa, 160 000 dollaria jo yli kuusinkertaisesti. Tätä kirjoitettaessa kokoon saatu summa oli yli 970 000 dollaria. Mikä parasta, hankkeella on vielä 20 päivää aikaa kerätä lisärahoitusta. 

Halvimmillaan Skarp Razorin sai kampanjan alussa 89 taalan hintaan, mutta ne ilmeisesti katosivat hetkessä, sillä tällä hetkellä halvin vielä tilattavissa oleva karvanajolaite maksaa 159 dollaria. Niitäkin on 4000 kappaleen erästä enää noin 700 jäljellä. Toimitus maaliskuussa.

Laite on, kuten kuvistakin näkyy, muotoiltu perinteisen, mutta tyylikkään partahöylän näköiseksi. Terästerän sijaan laitteessa käytetään leikkaamisen luokan 1 laseria.

Skarp Razor - laserilla toimiva karvanajolaite.

Skarp Razor - laserilla toimiva karvanajolaite.

Morgan Gustavsson, yksi yrityksen perustajista on työskennellyt lääketieteellisten ja kauneudenhoitoon tarkoitettujen lasereiden parissa, ja yrityksessä on tehty tutkimustyötä ja löydetty ihmisten karvoista tietty värialue, johon säädetyllä laserilla voidaan leikata karvat tehokkaasti. Säde välähtää päälle kohdatessaan karvan, joten se poistaa karvat turvallisesti ilman haittavaikutuksia.

Toisin kuin muissa laserin avulla toteutetuissa karvanpoistomenetelmissä Skarp Razor ei lämmitä tai sulata karvoja, jolloin ei myöskään ole vaaraa palohaavoista tai pahasta hajusta. Skarp Razor toimii kuten terä: se leikkaa minkä tahansa värisen karvan vasten minkä tahansa tyyppistä ihoa ja pigmenttiä iästä, sukupuolesta tai rodusta riippumatta. Ja se toimii myös herkällä, ihottumaisella tai epätasaisella iholla.

Laite on varustettu yhdellä ladattavalla AAA-kokoisella akulla, ja valmistajat korostavat mielellään myös sitä, miten paljon se vähentää jätekuormaa esimerkiksi perinteisiin partahöyliin ja erityisesti kertakäyttöhöyliin verrattuna. Myös partavaahto käy tarpeettomaksi. Akun pitäisi kestää jopa kuukauden päivittäinen käyttö.

Lisätietoja Skarp Technologiesin kotisivuilta ja Kickstarter-hankkeen osalta täältä. Alla lisäksi video, joka selvittää 21 vuosisadan karvanajoa paremmin.