Humbersiden poliisi väittää, että sen toiminta on lain rajoissa ja että on sallittua käyttää kameroita merkitsemättömissä ajoneuvoissa tien laidalla. Poliisin puhemies oli kertonut, että toimintatavan tavoitteena on alentaa nopeusvalvonnan kustannuksia. Aiemmin kamerat on kiinnitetty moottoripyöriin, mutta se on ollut kalliimpi ratkaisu.

Toiminta on osa "operaatio Akillesta", jossa pyritään hillitsemään ihmisten kaasukättä. Ohimennen myös moni kovaa ylinopeutta ajava autoilija tulee sakotetuksi.

Poliisin edustaja kertoi, että kovaa ylinopeutta ajavat pysäytetään mittauspisteen jälkeen, ja että heidän kanssaan keskustellaan asiasta ja käsitellään se loppuun rangaistuksineen saman tien. Tyypilliset nopeudet ovat luokkaa 150-160 km/h, kun nopeusrajoitus teillä on yleensä 100 km/h.

Vuonna 2011, jolta tuorein tilasto on saatavilla, 33 336 napattiin ylinopeudesta Humbersiden ympäristössä. Heistä 19 200 meni ylinopeuksien "vieroituskursseille", joista kertyi yli kaksi miljoonaa euroa tieturvallisuuskampanjoihin ja kurssien pyörittämiskustannuksiin. 13 573 kuljettajalle annetttiin 60 punnan, 81 euron sakko ja kolme rangaistuspistettä heidän ajokortteihinsa. Tämä tuotti yli miljoona euroa valtiovarainministeriön kassaan. Lisätietoja Morebikesin sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Nämä ajonopeuden valvontatutkat on piilotettu tehokkaasti - huomaisitko?