Kun mies, tässä tapauksessa Duncan Gale, on ajanut ympäri maapallon moottoripyörällä; halki Venäjän ja läpi Amerikan sekä Mongolian laajojen arojen, niin tietenkin sitten lopulta pitää käydä niin, että kotiintulo venähtää vuorokaudella. Syynä viivästykseen oli Heathrowin tulli, joka viivästytti motoristin kotiintuloa Winchesteriin. 

48-vuotias Duncan Gale toimii huvijahdin päälikkönä, ja syy miksi hän lähti matkalleen on hieman tavallisuudesta poikkeava. Sekä hän, että hänen naisystävänsä Ellen De Jong pitävät Evan McGregorin ja Charlie Boormanin tähdittämästä Long Way Round -dokumenttisarjasta, jossa nämä ajavat ympäri maailman moottoripyörillä.

– Vain viisi kuukautta sitten katsoimme sarjaa jälleen kerran, jolloin naisystäväni sanoi lyövänsä 10 euroa vetoa, etten uskaltaisi tehdä samaa, ja minä puolestani vastasin lyöväni vetoa sen puolesta, että pystyn, Gale nauraa.

Haasteena oli nähdä, onko matka mahdollista tehdä ilman apua tai sponsoreita, ja matka oli sujunut Galen mukaan hienosti. Hänelle se oli ollut uskomaton elämys.

Tuhansien mailien ajomatkaan halki Euroopan, läpi Venäjän, Kiinan, Mongolian, Etelä-Korean, Kanadan ja Yhdysvaltojen hän valmistautui vain pesemällä pyörän ja hankkimalla tarvittavat viisumit. Ainoa tekninen vika KTM-moottoripyörässä oli öljyvuoto Venäjällä, jonka hän sai korjattua sikäläisten mehiläisfarmareiden luona.

Sitten pyörä jumiutui tulliin kotimatkalla Miamista Heathrowiin, minkä Gale koki ymmärrettävästi varsin turhauttavaksi.

– Tunnen, että matka on ohi vasta, kun olen ajanut tieni loppuun.

Gale saapui kotiinsa tiistaina 4 kuukauden ja päivän mittaiselta matkaltaan. Asiasta kertoi ensin Hampshirechronicle. Aloituskuvan pyörä ei liity itse juttuun.