Elinluovutuskortin tekemiseen kannustetaan osoitteessa www.elinluovutuskortti.fi. Kampanjassa haastetaan hankkimaan joko perinteinen kortti tai lataamaan uusi mobiiliversio ja välittämään tietoa lähipiirille.

Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola, toimittaja Kirsi Alm-Siira, Jokereiden pakki Ossi Väänänen ja räppärit Karri Koira ja Särre näyttävät, miten helppoa elinluovutuskortin tekeminen on.

Suomessa yli 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Sairaus, jonka ainoa hoitomuoto on elinsiirto, voi koskettaa ketä tahansa. Yksi elinluovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Elinluovutuskortilla antaa luvan elimiensä ja kudostensa käyttämiseen toisen ihmisen hyväksi kuolemansa jälkeen.

Varmista, että omaiset tietävät tahtosi

– Elinluovutuskortti on edelleen ajankohtainen. Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään vastustanut. Mahdollisen elinluovuttajan mielipidettä kysytään omaisilta. Kortti kertoo heillekin tahdon selkeästi, sanoo Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa.

Oman elinluovutustahdon kertomisen helpottamiseksi on elinluovutuskortista julkaistu sovellus älypuhelimeen. Mobiilikortti on saatavilla jo nyt Android- ja Windows Phone- puhelimiin sekä tabletteihin. iPhone-sovellus odottaa vielä julkaisua.

Kampanjaviikolla Radio Helsinki ja Basso Radio jakavat tietoa. Radiot muistuttavat, että kaverit voi kutsua mukaan tekemään hyvää jakamalla elinluovutuskortti-selfien Instagramiin hahstagilla #elinluovutuskortti.

Kun oman tahdon on pohtinut ja sanonut kyllä elinluovutukselle, elinluovutuskortin voi tilata ilmaiseksi postissa osoitteesta www.elinluovutuskortti.fi tai ladata elinluovutus-sovelluksen sovelluskaupoista.

Elinluovutusten edistämiseen tähtäävässä tiedotustoiminnassa mukana ovat Munuais- ja maksaliitto, Hengitysliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Sydänliitto ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE ry sekä SPR Veripalvelu ja Regea kudospankki ja solukeskus. Toiminnasta vastaa Munuais- ja maksaliitto. Toiminnan rahoittaa RAY.